ЗСУ посилюють оборонні рубежі на кордоні з Білоруссю та Росією

ЗСУ посилюють оборонні рубежі на кордоні з Білоруссю та Росією

Відео
Укрінформ
Державна прикордонна служба України посилює бойові підрозділи вогневими засобами, зокрема зенітними установками ЗУ-23-2.

Про це йдеться у повідомленні ДПСУ, передає Укрінформ.

Як зазначається, роблять це відповідно до загроз, які на сьогодні виникають як на кордоні з РФ та Білоруссю, так і на морському узбережжі й лінії зіткнення.

Речник Держприкордонслужби Андрій Демченко зазначив, що «зенітні установки застосовуватимуться для боротьби з ворожими «шахедами» та іншими повітряними цілями, а також для роботи по російських ДРГ, для знищення особового складу та техніки противника, в тому числі броньованої».

«23-й калібр рве усе, працює по всіх цілях, крім танка», – розповідає про спроможності зброї командир зенітно-ракетного відділення Донецького прикордонного загону Владислав. Він наголошує, що плюси цієї установки – скорострільність та бронебійність. Зенітник зазначив, що ЗУ-23-2 може здійснювати до 2 тисяч пострілів за хвилину бронебійно-запалювально-трасерними чи осколково-фугасними боєприпасами.

Побратим Владислава на псевдо «Вітер», який боронить кордон з Росією на Сумщині, підкреслює, що зенітна установка ефективно працює по цілях на висоті до 2 кілометрів та на відстані до 2,5 кілометра. «У даний час використовується переважно для ураження повітряних цілей – «шахеди», дрони-розвідники, інші повітряні цілі», – уточнює прикордонник.

Нові ЗУ-23-2 та боєприпаси до них уже надійшли в органи Держприкордонслужби. Вони будуть використовуватися і окремо на стаціонарних позиціях, і на вантажівках чи інших мобільних платформах у поєднанні з різними засобами виявлення цілей та наведення.

Читайте також: Зеленський - про ранкову атаку: Росія запустила по Україні майже 100 ракет

Наразі сформовані нові розрахунки зенітних установок пройшли необхідну підготовку та вже заступають на бойове чергування.

Як повідомлялось, у Львівській області розробили та виготовляють зенітну установку для автоматизованих мобільних груп, яка працює за принципом відомого німецького комплексу Gepard, але має дешевшу собівартість.

Фото: ДПСУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-