Кулеба про військову допомогу Україні від США: Про її зменшення у 2024 році не йдеться

Кулеба про військову допомогу Україні від США: Про її зменшення у 2024 році не йдеться

Укрінформ
Заява представника Державного департаменту США про те, що військова підтримка України з боку Вашингтона не завжди надаватиметься на рівні 2022-2023 років, стосувалася того часу, коли Україна матиме достатньо ресурсів для протидії російській агресії.

На цьому наголосив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба під час прямого ефіру в Інстаграмі з Вадимом Карп’яком, передає кореспондент Укрінформу.

“Це не йдеться про підтримку у 24-му році. Державний департамент сказав, що коли Україна міцно стане на ноги, матиме достатньо зброї і ресурсів для протидії російській агресії, тоді сума підтримки може бути зменшена. Не йдеться про те, що вона в 24 році може бути зменшена, тому що як сказав сам представник Держдепу, наразі Україна ще ... потребує підтримки в заявленому обсязі”, – сказав Кулеба.

Читайте також: Кордон і допомога Україні: Спікер Палати представників думає про переговори з Байденом - Bloomberg

Як повідомляв Укрінформ, 5 січня речник Державного департаменту Метью Міллер заявив, що стратегія США щодо підтримки України залишається незмінною, але це не означає, що, зокрема, військова підтримка виділятиметься в тих же обсягах, що і в 2022-2023 роках.

За його словами, мета Америки полягає в тому, щоб допомогти Україні побудувати власну військово-промислову базу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-