В ISW пояснили, чому російська ППО погано прикриває Ленінградську область

В ISW пояснили, чому російська ППО погано прикриває Ленінградську область

Укрінформ
Російська протиповітряна оборона погано прикриває Ленінградську область, особливо від ударів із півдня, оскільки налаштована виключно на відбивання атак з боку країн НАТО.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у звітіІнституту вивчення війни (ISW).

21 січня російське інсайдерське джерело заявило, що російська протиповітряна оборона прикриває Ленінградську область погано і, ймовірно, не готова захищати від ударів із півдня.

Як зазначають в ISW, російські системи протиповітряної оборони в Ленінградській області, швидше за все, розташовані для захисту від ударів із північного заходу та заходу, оскільки Росія історично створювала свою ППО в цьому районі для захисту від гіпотетичних атак НАТО.

Російські військові зараз реформують Ленінградський військовий округ (ЛВО) з наміром підготуватися до потенційної війни проти НАТО і, можливо, розміщують військові засоби вздовж кордону з членами НАТО, йдеться у звіті.

«Українські удари в Ленінградській області можуть змусити російські сили перерозташувати системи протиповітряної оборони малої дальності уздовж очікуваних маршрутів польоту українських безпілотників, щоб захистити потенційні цілі стратегічного значення», - вважають аналітики ISW.

Вони зазначають, що російські війська, які використовують системи ППО малого радіусу дії, такі як «Панцир», можуть бути не в змозі охопити всі важливі потенційні цілі в Ленінградській області без залучення додаткових систем у цей район, а продовження українських ударів у глибоких тилах Росії може посилити тиск на російську ППО в цілому.

Читайте також: У Ленінградській області РФ - вибух та пожежа на терміналі компанії «Новатек»

Як повідомляв Укрінформ із посиланням на джерела у правоохоронних органах 21 січня, унаслідок нічної атаки українськими безпілотниками нафтовий термінал «Усть-Луга Ойл» в Ленінградській області зупинив роботу. Відповідальність за операцію взяла СБУ.

Російський завод "Новатек", розташований на узбережжі Балтійського моря, також призупинив роботу після атаки українських безпілотників.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-