У ЗСУ сказали, скільки мобілізованих спроможні підготувати

У ЗСУ сказали, скільки мобілізованих спроможні підготувати

Укрінформ
Командувач підготовки Командування Сухопутних військ ЗСУ генерал-майор Віктор Ніколюк переконаний, що армія спроможна підготувати будь-яку кількість мобілізованих, яка буде визначена законом.

Про це Ніколюк сказав в інтерв'ю проєкту Радіо Свобода "Донбас Реалії", передає Укрінформ.

"500 тисяч, 100 тисяч, 200 тисяч – як буде визначено законом про мобілізацію, ми готові. На сьогоднішній день, наприклад, ми постійно проводимо відповідні заходи, відбуваються службові наради, де уточнюються фактичні спроможності всіх навчальних центрів, реальний стан інструкторського складу, тому що значна частина задіяна в районах виконання бойових завдань. Але станом на сьогодні ми спроможні будь-яку кількість особового складу навчити", - сказав Ніколюк.

Він зауважив, що з усієї кількості військовослужбовців 20% було підготовлено за кордоном, а решту - в Україні.

При цьому генерал-майор висловив переконання, що Україна за бойовим досвідом вже "на декілька років випереджає тих, хто її навчає".

"Ми, звичайно, обмінюємося досвідом, але необхідно враховувати, що це не стоїть на місці. Будь-яка війна змінюється, і ці тонкощі необхідно враховувати", – сказав він.

Читайте також: Президент поки не бачить потреби в мобілізації пів мільйона людей

Ніколюк також розповів, що зараз на фронті найбільше потрібні піхотинці. "Це та піхота, яка йде вперед, яка штурмує, яка закріплюється в окопі, утримує позиції та заходить на ворожі позиції, відбиває ворога. Найбільш масова підготовка в сухопутних військах – це підготовка піхотинця. Не принижуючи ролі, дуже важливі і безпілотники, і танкісти, і артилеристи, і мінометники, будь-хто. Але на сьогоднішній день – це піхота", - підкреслив він.

Як повідомляв Укрінформ, члени Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки очікують, що Міноборони врахує всі пропозиції парламенту до законопроєкту про удосконалення процедури мобілізації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-