Україна має отримати все необхідне для перемоги - американська правозахисниця

Україна має отримати все необхідне для перемоги - американська правозахисниця

Укрінформ
Перемога України у війні з Росією означатиме перемогу демократії, свободи і верховенства права. Партнери мають надавати необхідне для такої боротьби.

Як передає Укрінформ, про це в ефірі телемарафону «Єдині новини» заявила Керрі Кеннеді, американська правозахисниця та президентка Фундації захисту прав людини ім. Роберта Кеннеді, повідомляє Офіс генерального прокурора у Фейсбуці

«У Києві ми обговорили з Офісом генерального прокурора жахливі злочини російської агресії та необхідність притягнення до відповідальності Путіна і його посіпак. Ми приїхали, щоб поспілкуватися з українцями, політиками та урядовцями – і визначити, які наші наступні кроки», - зауважила правозахисниця.

Крім того, Кеннеді розповіла про спілкування з пораненими українськими захисниками і висловила захоплення тим, як українці борються за свою країну, свободу та демократію. 

Говорячи про перспективи трибуналу, правозахисниця визнала, що в США та Європі були сумніви щодо доцільності його створення, та настрої змінюються. «Але зараз головний пріоритет – виграти війну», - додала вона.

«Агресія Росії триває з 2014 року, але насправді століття. Україна має перемогти, щоб повернути свої території. Перемогти заради людей в Криму, на Донбасі та в інших окупованих регіонах, заради родин, які були змушені виїхати… Українці також стоять на лінії фронту заради тих, хто цінує свободу по всьому світу. Україна не просить США відправити наших синів і доньок на фронт, однак потребує підтримки, щоб здобути перемогу. І ми маємо надавати українцям все необхідне», - наголосила американська правозахисниця.

Читайте також: США мають наслідувати приклад Євросоюзу, який виділяє Україні €50 мільярдів - Атлантична рада

Як повідомлялося, Україна спільно з партнерами просуває створення Спеціального трибуналу для притягнення до кримінальної відповідальності керівництва РФ.

Створення трибуналу підтримали Парламентська асамблея Ради Європи, Європарламент, Парламентська асамблея НАТО, Парламентська асамблея ОБСЄ та окремі держави.

Фото: Офіс генпрокурора

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-