Росія стикнулася з браком лікарів через війну в Україні - британська розвідка

Росія стикнулася з браком лікарів через війну в Україні - британська розвідка

Укрінформ
У Росії через агресивну війну, яку Кремль розпочав проти України, зіштовхнулися з дефіцитом медичних працівників по всій країні.

Про це в соцмережі Х повідомляє Міністерство оборони Великої Британії, передає Укрінформ.

Згідно з даними відомства, незабаром після мобілізації армії у вересні 2022 року, медичних працівників у РФ попередили не залишати країну, однак до 2% лікарів і медичних працівників виїхали з країни, щоб уникнути призову. Крім того, до 3 000 медичних працівників, ймовірно, були мобілізовані на фронт.

Відомство посилається на дані Міністерства охорони здоров'я Росії, яке у листопаді 2023 року заявило, що в медичному секторі не вистачає близько 26 500 лікарів і 58 200 осіб середнього медичного персоналу. У 22 регіонах спостерігається значний дефіцит лікарів, а ще в семи регіонах він оцінюється як гострий.

Інша оцінка від січня 2024 року свідчить про те, що за попередні 15 місяців кількість лікарів скоротилася на 7 500 осіб, що пояснюється довгим робочим днем і низькою оплатою праці. Комітет Держдуми з регіональної політики та місцевого самоврядування у своїй доповіді про бюджет на 2024 рік зазначив, що бідні регіони Росії матимуть проблеми з фінансуванням заробітної плати лікарів.

Читайте також: Лікарні на окупованих територіях переповнені пораненими росіянами - розвідка

«Важкий ресурсний і фінансовий тягар для підтримки війни Росії в Україні негативно впливає на низку цивільних секторів, які обслуговують російське населення. Немає жодних ознак того, що тенденція до скорочення кількості медичних працівників у Росії зміниться протягом 2024 року», - зазначають у розвідці.

Як повідомляв Укрінформ, на тимчасово окупованій території Запорізької області в медичній сфері виник колапс. Ворог закрив 70% медзакладів, перетворивши їх на військові шпиталі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-