Британія надасть Україні тисячі безпілотників

Британія надасть Україні тисячі безпілотників

Укрінформ
Велика Британія надасть Україні тисячі безпілотників, зокрема FPV-дрони, очоливши спільно з Латвією міжнародну коаліцію з надання Україні безпілотників.

Як передає Укрінформ, про це повідомляється на сайті британського уряду. 

"Велика Британія робить усе можливе, щоб дати Україні те, чого вона потребує – цього року ми збільшили нашу допомогу до 2,5 млрд фунтів стерлінгів і виділили 200 млн фунтів стерлінгів на виробництво безпілотників, що робить нас найбільшим постачальником безпілотників Україні. Сьогодні ми йдемо ще далі. Я з гордістю оголошую, що Велика Британія та Латвія спільно очолять міжнародну коаліцію з розбудови життєво необхідного для України потенціалу безпілотників", - заявив британський міністр оборони Грант Шеппс.

Він запевнив, що спільно партнери нададуть Україні "спроможності, необхідні їй для самозахисту та перемоги у цій війні, щоб гарантувати, що Путін зазнає поразки у своїх амбіціях".

Читайте також: Боррель - про виробництво дронів: Наприкінці війни Україна буде на передових позиціях

Зазначається, що у рамках коаліції Велика Британія "збільшить та впорядкує надання Заходом безпілотників Україні".

"Це – перший проєкт з пакета безпілотників вартістю 200 млн фунтів стерлінгів, який був оголошений прем'єр-міністром в січні цього року. У рамках цього пакета Велика Британія замовить для України тисячі безпілотників FPV, зокрема у британських виробників", - йдеться у повідомленні. 

Зазначається, що під час зустрічі міністрів оборони НАТО у четвер Брюсселі очільник оборонного відомства Британії обговорить зі своїми колегами "прогрес у підтримці України, нові бойові плани НАТО, нарощування оборонних виробничих потужностей та підготовку до саміту НАТО у Вашингтоні в липні".

На полях міністерського засідання НАТО Шеппс також зустрінеться зі своїми колегами з 13 країн - членів НАТО та Швеції для підписання угоди про дві нові багатонаціональні ініціативи із закупівель боєприпасів та ракет, які спрямовані на "посилення оборонно-промислового потенціалу в євроатлантичному регіоні, швидке поповнення запасів та продовження підтримки України".

Читайте також: США, Британія та Європа мають допомогти Україні заради глобальної безпеки - Кемерон

Як повідомлялося, 15 лютого у Брюсселі проходить зустріч міністрів оборони країн Альянсу, в рамках якої відбудеться засідання Ради Україна-НАТО. Очікується, що міністр оборони України Рустем Умєров візьме участь у цьому заході в режимі телеконференції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-