Зеленський і Умєров подякували Данії за новий пакет військової допомоги

Зеленський і Умєров подякували Данії за новий пакет військової допомоги

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський і міністр оборони Рустем Умєров подякували Данії за 15-й пакет військової допомоги Україні.

Про це передає Укрінформ.

“Дякую Прем’єр-міністрові Данії Метте Фредеріксен, уряду, парламенту і всьому данському народу за оголошення сьогодні 15-го пакета військової допомоги Україні”, - заявив глава держави у соцмережі Х.

За словами Зеленського, “боєприпаси та дрони – наші першочергові потреби на полі бою".

"Ціную, що всі наші домовленості виконуються швидко й ефективно”, - підкреслив глава держави.

“Вдячний за лідерство й непохитну підтримку України з боку Данії в нашій боротьбі за спільні цінності, принципи та свободу”, - наголосив Зеленський.

Як повідомили у Міноборони, новий пакет включає гроші для придбання 15 тисяч артилерійських снарядів у співпраці з Міністерством оборони Чехії. У пакет також входять обладнання та боєприпаси для протиповітряної оборони, засоби розмінування та безпілотники.

Читайте також: Данія оголосила про підписання безпекової угоди з Україною

«Я вдячний Данії та особисто міністру Троельсу Лунду Поульсену за непохитну підтримку. Це потужна інвестиція у збереження миру та свободи в Європі», – глава МОУ наголосив Рустем Умєров.

Як повідомляв Укрінформ, Прем’єр-міністр Данії Метте Фредеріксен оголосила про пакет військової допомоги Україні на 247,4 млн доларів.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-