Гуменюк - про ситуацію у Кринках: Ми не здаємо свої позиції і тримаємо плацдарм

Гуменюк - про ситуацію у Кринках: Ми не здаємо свої позиції і тримаємо плацдарм

Укрінформ
Українські військові не здають свої позиції та продовжують тримати плацдарм у Кринках.

Про це у ефірі телемарафону «Єдині новини» заявила керівник об’єднаного пресцентру Оперативного командування «Південь» Наталія Гуменюк, відповідаючи на питання, якою є ситуація у Кринках на лівому березі Херсонщини, передає кореспондент Укрінформу.

«Плацдарм тримаємо, позиції не здаємо, продовжуємо відбивати штурми РФ. За минулу бойову добу нарахували 5 таких спроб, але всі вони видалися невдалими. За традицією - без бронетехніки, у пішому порядку (росіяни - ред.) намагалися проникнути на наші позиції, але знову залишили там 70 % особового складу та були змушені ретируватися», - сказала вона.

Читайте також: На півдні росіяни шукають нові пускові рубежі для атак із повітря - Гуменюк

Гуменюк розповіла про результати бойової роботи ЗСУ за добу: 54 російських військових більше не поповнюватимуть стрій свого війська.

«І дуже потужно (ЗСУ - ред.) відпрацювали по техніці та озброєнню, яким РФ намагається дошкуляти правому берегу: 11 гармат, 6 мінометних розрахунків, РСЗВ «Град» більше не будуть заважати херсонцям», - поінформувала керівник об’єднаного пресцентру Оперативного командування «Південь».

Відповідаючи на питання, чи серед цих 54 російських військових, яких знешкодили українські захисники, є ті, по яких ЗСУ раніше вдарили на полігоні біля Нової Каховки, вона зазначила, що йдеться лише про конкретні результати бойової роботи за одну добу. «По шикуванню ще уточнюються повністю дані», - заявила Гуменюк.

Читайте також: У ЗСУ підтвердили удар по росіянах на полігоні біля Нової Каховки

Як повідомлялося, ввечері 21 лютого український військово-аналітичний ресурс DeepState опублікував у Телеграмі відеозапис нібито удару ЗСУ по російських військових на полігоні поблизу Подо-Калинівки Херсонської області під час шикування. Російське командування не коментувало цю інформацію.

22 лютого Гуменюк заявила про щойнаменше три удари по скупченню російських військ на полігоні біля Нової Каховки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-