Британська розвідка вважає малоймовірним повномасштабний наступ Росії на Часів Яр

Британська розвідка вважає малоймовірним повномасштабний наступ Росії на Часів Яр

Укрінформ
Британська розвідка вважає, що метою російських військ є захоплення міста Часів Яр у Донецькій області, однак вони навряд чи здатні провести наступ.

Про це у соцмережі Х повідомляє Міністерство оборони Великої Британії з посиланням на дані розвідки, передає Укрінформ.

Як зазначається, російські війська продовжують атаки, спрямовані на розширення контролю над містом Бахмут на сході України, яке Росія захопила у травні 2023 року. Російські сили просунулися вперед та зайняли східні райони села Іванівське, а також атакують українські позиції у Богданівці у Бахмутському районі Донецької області.

Британська розвідка вважає, що на цьому напрямку найближчою оперативною метою Росії майже напевно є захоплення Часового Яру, розташованого приблизно за 5 км від лінії фронту.

Читайте також: РФ не відправила танк «Армата» в Україну через загрозу втратити його в бою - британська розвідка

«Незважаючи на деякі поступові тактичні успіхи, вкрай малоймовірно, що російські сили в даний час здатні розпочати повномасштабний наступ на місто», - йдеться у зведенні.

Як повідомляв Укрінформ, загальні бойові втрати армії Російської Федерації в Україні з 24 лютого 2022 року по 7 березня 2024 року становлять близько 421 430 загарбників, з них 1160 осіб - за минулу добу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-