Якби кожен думав, що він може зробити для перемоги, ми б вже виграли війну - Оністрат

Якби кожен думав, що він може зробити для перемоги, ми б вже виграли війну - Оністрат

Відео
Укрінформ
Офіцер Збройних сил та відомий бізнесмен Андрій Оністрат вважає, що якби кожен в Україні був налаштований на те, що саме він може зробити для пришвидшення перемоги, то Україна вже б виграла війну.

Таку думку він висловив в ефірі програми Укрінформу «Лещенко запитує».

За його словами, фронт і тил – різні світи. «І той, і той – справжній. Просто відміна дуже велика. Знаєш, я тиждень тому приїхав з Токіо, а там ще інший світ. Зовсім інша реальність. Зовсім. І це все в один і той самий час відбувається, одні й ті самі події. Просто вони в різних місцях… І порівнювати їх не можна. Я знову ж таки повертаюся до того, що мені б хотілося, щоб кожна людина більше переймалася тим, що там (на фронті – ред.). Просто переймалася. Спілкувалася, цікавилася, допомагала, робила. І взагалі, я вважаю, що кожна людина має бути цільово налаштована на те, що я можу сьогодні саме зробити для перемоги, для пришвидшення перемоги. От якби так було, ми б уже виграли війну», – вважає Оністрат.

На запитання журналіста, що треба зробити в тому «світі», який зараз у Києві, щоб «світ» на фронті почувався більш впевнено в собі, офіцер ЗСУ відповів: «Я скажу крамольну річ, але треба, щоб щось голосно прилетіло в центр Києва для того, щоб люди трішки схаменулися. Тому що Київ – достатньо захищене місце. Тобто фактично особливо нічого не прилітає, а от якщо раптом би таке сталося… Звичайно, це погано. От ти кажеш. Що треба зробити. А я кажу, якби це відбулося, точно це б змінило суспільство у відношенні до війни. Тому що воно далеко. Воно незрозуміло». 

Оністрат також вважає, що людям, які відвикли від війни або забули про неї, треба їздити ближче до зони бойових дій.

Читайте також: Путін погрожує Заходу «технічною готовністю» Росії розпочати ядерну війну

«А взагалі, хто відвик, я часто кажу це порівняння: для того, щоб «навести різкість», треба поїхати і попрацювати волонтерами в морзі. В Курахово, наприклад. Волонтером. Нічого особливо не треба робити. Пакунки діставати, відкривати, сфотографувати, закрити. Приїхала машина – вантаж 200, погрузили. Рукавички. Все, як потрібно. Нічого такого, але відразу фокусація відбудеться. Вона відразу наводиться. Ти побачиш різних людей. Різних по віку, по статі, по всьому. Будуть різні люди… І піхонтинці, і військові. Цивільних там менше, а військові різні: з відірваними ногами, або цілі, або після лікарні, різні.. Раз на добу відбувається заміна. Якщо дві-три доби, то ти повністю охопиш усе, що відбувається навколо. Але все, що відбувається навколо, – це ж і Мар’їнка, і Вугледар, і навіть Велика Новосілка…», – сказав офіцер ЗСУ. 

Андрій Оністрат – відомий банкір, віцепрезидент Федерації триатлону України, блогер, багатодітний батько. Однак із серпня 2022 року він насамперед є військовослужбовцем. Спочатку воював у складі спецпідрозділу СБУ «Альфа». Пізніше перевівся в 68-му окрему єгерську бригаду, щоб служити поруч із сином Остапом. Влітку минулого року 21-річний Остап загинув.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-