Зеленський про удар по Харкову: Україна ще більш принципово та влучно відповідатиме

Зеленський про удар по Харкову: Україна ще більш принципово та влучно відповідатиме

Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський заявив, що після ракетного удару Російської Федерації по Харкову, внаслідок якого загинуло п’ятеро осіб, Україна ще більш принципово та влучно відповідатиме Росії. Він також закликав міжнародних партнерів надати більше систем ППО для областей, які потерпають від постійного російського терору.

На цьому глава держави наголосив у вечірньому відеозверненні, передає Укрінфом.

«Наш Харків… Уже понад два роки Харків та область зазнають страшних російських ударів. Зруйнована ракетами Салтівка, пошкоджені інші райони та вулиці міста. Зруйновані села та містечка в області», - зазначив він.

Глава держави нагадав, що сьогодні Росія нанесла черговий удар по Харкову, «ні на що не здатний вплинути, окрім того, що Україна ще більш принципово та влучно відповідатиме».

Зеленський висловив співчуття всім рідним та близьким п'ятьох загиблих від російської ракети у Харкові.

Читайте також: Вдруге за день у Харкові лунають вибухи

Водночас він запевнив, що Кожному пораненому наразі надається необхідна допомога.

«Але цього замало – усі це мають усвідомлювати. Харкову потрібно достатньо систем ППО. Сумщині потрібна ППО. Чернігівщині та всім іншим нашим регіонам, які потерпають від російського терору», - наголосив Президент.

За його словами, ці захисні системи є в партнерів, «і партнерам треба зрозуміти, що ППО має захищати життя».

«Дякую всім, хто захищає нормальне життя в наших містах і селах! Дякую всім у світі, хто допомагає! Дякую кожному й кожній, хто б’ється заради нашої держави та людей, хто працює на оборону, на Україну! Ми обов’язково маємо вистояти й гарантувати Україні надійну безпеку. Всій Україні», - резюмував Зеленський.

Як повідомляв Укрінформ, сьогодні для удару по мирних мешканцях Харкова росіяни застосували протикорабельну ракету Х-35.

Внаслідок обстрілу повідомляють про п'ятьох загиблих і п'ятьох зниклих безвісти.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-