У Сухопутних військах не виключають можливості російського наступу влітку

У Сухопутних військах не виключають можливості російського наступу влітку

Укрінформ
РФ створює нове угруповання військ у понад 100 тисяч, і не виключено, що влітку ворог спробує здійснити наступ на одному з напрямків.

Як передає Укрінформ, про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону «Єдині новини» заявив командувач Сухопутних військ Збройних сил України генерал-лейтенант Олександр Павлюк, відповідаючи на питання про можливий наступ росіян влітку.

«Російські плани нам до кінця невідомі. Нам відомі тільки ті дані, що у них є, що вони створюють. Вони створюють угруповання більше 100 тисяч. Не обов’язково це буде наступ. Можливо, вони будуть ним поповнювати свої підрозділи, які втрачають боєздатність. Але така вірогідність є, що на початок літа вони можуть мати певні сили для проведення відповідних наступальних операцій на одному з напрямків. Це поки що такі максимально тяжкі прогнози, що такий наступ буде. Ми зробимо все для того, щоб максимально нанести втрати противнику такі, що ми й робимо, щоб усі їхні ресурси, які вони формують, були залучені до цього часу в бій. Але ми готуємося до різного розвитку ситуації», - повідомив Павлюк.

Командувач нагадав, що, на жаль, Україна зараз не має переваги в повітрі, і це дозволяє ворогу завдавати потужних авіаційних ударів по позиціях Сил оборони.

«На жаль, у нас немає на сьогодні переваги в повітрі. Як тільки вона у нас з’явиться, ми зробимо все, щоб російська авіація не змогла підлетіти близько до кордонів і наносити удари по наших об’єктах. Ми працюємо над цим, і наші партнери працюють над цим», - зазначив Павлюк.

Командувач також відзначив, що військові партнери в Європі добре розуміють наслідки падіння України у війні.

«Якщо нам не вдасться втримати (російські війська – ред.) в Україні, наступною країною буде вже країна НАТО», - наголосив Павлюк, додавши, що військове керівництво на Заході робить усе можливе, аби довести це політичному керівництву своїх країн.

Читайте також: Павлюк - про ситуацію на полі бою: Росіяни використовують всі ресурси, щоб продовжувати наступ

«Військові розуміють – поки Україна стоїть і бореться, вони можуть спокійно існувати, спокійно жити, розвиватися. Якщо Україна не витримає, то закінчиться у них спокійне життя. Тоді воювати доведеться їм, і це вони чудово розуміють», - зазначив Павлюк.

Як повідомляв Укрінформ, загальні бойові втрати російської армії в Україні з 24 лютого 2022 року по 22 березня 2024 року становлять близько 434 тисяч 710 осіб, зокрема 870 - за минулу добу. Крім того, Сили оборони України знищили 6840 (+8) російських танків, бойових броньованих машин - 13111 (+37), артилерійських систем - 10775 (+35), РСЗВ - 1018 (+0), засобів ППО - 723 (+2), літаків - 347 (+0), гелікоптерів - 325 (+0), БПЛА оперативно-тактичного рівня - 8388 (+23), крилатих ракет - 1953 (+31), кораблів / катерів - 26 (+0), підводних човнів - 1 (+0), автомобільної техніки та автоцистерн - 14287 (+45), спеціальної техніки - 1749 (+8).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-