Британська розвідка: Росіяни малюють на бетоні авіабаз винищувачі, аби приховати свої літаки

Британська розвідка: Росіяни малюють на бетоні авіабаз винищувачі, аби приховати свої літаки

Укрінформ
На тлі успішних українських ударів по військових об'єктах Москва змушена застосовувати методи маскування та обману, намагаючись приховати свої літаки, а на аеродромах малюють фальшиві силуети винищувачів.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє британське Міноборони у соцмережі X.

Як зазначається, на аеродромі Кіровське в тимчасово окупованому Криму на бетоні намальовано фальшиві російські винищувачі. Подібні картини також спостерігалися щонайменше ще на дванадцяти російських авіабазах, демонструючи ступінь стурбованості в РФ майбутніми українськими ударами та її здатністю їх відбивати.

Проте, за даними британської розвідки, російські гелікоптери, як і раніше, регулярно приземляються на намальовані фальшиві силуети винищувачів, таким чином, повністю зриваючи спробу обману.

Читайте також: Партизани виявили незамасковані системи ППО на аеродромі Джанкоя

"Це також розкриває справжній бойовий порядок або чисельність літаків на цих авіабазах, які РФ, ймовірно, намагається приховати від розвідувальної картини України", - зазначають у звіті Міноборони Великої Британії.

Читайте також: Ракети ATACAMS потрібні Україні для ударів по аеродромах у Криму - Зеленський

Як повідомлялося у попередньому звіті британської розвідки, попри спроби Росії зменшити свої втрати, Україна продовжує демонструвати успіх в обмеженні боєздатності Чорноморського флоту РФ у регіоні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-