У Британії українські військові відпрацьовують бойові дії у міській забудові

У Британії українські військові відпрацьовують бойові дії у міській забудові

Відео
Укрінформ
Британські та канадські інструктори проводять підготовку військовослужбовців ЗСУ в межах багатонаціональної навчальної операції Interflex та наразі відпрацьовують бій у місті - захоплення, зачистку та звільнення місцевості від противника.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомляє пресслужба Генштабу ЗСУ.

«Військові інcтруктори та інструкторки Сухопутних військ Збройних Сил Канади з операції Unifier проводять на військових полігонах Великої Британії заняття з «Урбан» підготовки військових ЗСУ в межах багатонаціональної навчальної операції Interflex із базової загальновійськової підготовки особового складу Збройних Сил України під керівництвом Сполученого Королівства», - йдеться у повідомленні.

Як пояснили в Генштабі, йдеться про відпрацювання навичок бою у міській забудові: захоплення, зачистка та утримання об'єктів в населених пунктах та звільнення їх від противника. На тренувальних ділянках реалістично відтворені вулиці із житловими кварталами з будинками із вікнами, під’їздами, сходами й горищами, а також будівлі пошти, банку, релігійних споруд.

Зазначається , що українські військові, які звільнятимуть українські міста від загарбників, завдяки цим заняттям матимуть базові навички бойових дій у міській забудові, зокрема, як правильно пересуватися у групі, звідки чекати небезпеку та як її попередити.

В пресслужбі відзначили, що новобранцям, які ще не бували на полі бою, особливо корисні такі тренування. І саме на тих, хто нещодавно приєднався до Збройних Сил України, в першу чергу, і розрахована тренувальна програма. Адже багатонаціональна навчальна операція Interflex під керівництвом Великої Британії покликана, передусім, сформувати базові навички у людей, які вчора мали цивільні професії.

Читайте також: Канадські військові показали, як навчають українських інженерів

«Канада та Велика Британія продовжують підтримувати народ України та надають постійну підтримку у відповідь на тривалу російську агресію і окупацію українських територій», - наголосили в пресслужбі.

Як повідомляв Укрінформ, у Великій Британії в межах операції Interflex від червня 2022 року до кінця 2023 року пройшли підготовку 33 тисячі українських військових.

У січні 2024 року Міністерство оборони Естонії заявило про приєднання до операції Interflex із підготовки українських військових.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-