Ворог завдає авіаційних ударів по звільнених селах на Луганщині - Лисогор

Ворог завдає авіаційних ударів по звільнених селах на Луганщині - Лисогор

Укрінформ
Російські загарбники атакують з авіації звільнені села Луганської області.

Про це у Фейсбуці повідомляє Луганська обласна державна адміністрація, передає Укрінформ.

"Авіаційні удари загарбниками завдані по Стельмахівці, Макіївці, Серебрянському лісу. Крім того, у бік Макіївки відкривався вогонь зі стольної артилерії, по Невському – з мінометів. Від обстрілу з реактивної системи залпового вогню постраждала Новолюбівка. Зауважу, що в цих трьох селах ще залишається місцеве населення", - наголосив начальник Луганської обласної військової адміністрації Артем Лисогор.

За його словами, останнім часом росіяни призупинили наступальні дії на Куп’янському напрямку, втім, тиск на Білогорівку ворог не зменшує - атакує цю місцевість щодня.

Як повідомили в обладміністрації, ще з 5 жовтня 2022 року росіяни заявляли про скасування митного контролю між так званою "ЛНР" і територією РФ, але весь цей час надходили скарги на довжелезні черги, які утворювалися на кордоні через посилення перевірок.

"Із нещодавніх випадків - перевірка двох родин, що планували виїхати до Ростова. Їх оглядали протягом дня, обшукували багаж, влаштовували бесіди, поки не затримали. Першу з них відпустили за 10 діб, не дозволивши потрапити на територію РФ. Друга родина після затримання перестала виходити на зв’язок", - підкреслили в ОДА.

Читайте також: На Луганському напрямку прикордонники знищили переправу росіян через річку

Як ідеться в повідомленні, перед понад 2,5 тис. працівників бюджетних установ, які підпорядковуються Антрацитівському округу так званої "ЛНР", накопичилася багатомільйонна заборгованість із виплати зарплати. Перші невиплати були ще у 2022 році. "І ці діри місцеві колаборанти досі не можуть закрити, через, як вони кажуть, "відсутність фінансування", - зазначили в ОДА.

Як повідомляв Укрінформ, з тимчасово захопленої території Луганщини загарбники вивозять зернові, вугілля, ліс і металобрухт.

Фото ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-