Тайра: Проблема нестачі людей на фронті - через погану комунікацію із суспільством

Тайра: Проблема нестачі людей на фронті - через погану комунікацію із суспільством

Відео
Укрінформ
Держава недостатньо інформує суспільство про бойові реалії, тому люди бояться йти воювати.

Про це в черговому випуску проєкту "Лещенко запитує" сказала військовослужбовиця, колишня бранка РФ, парамедикиня, волонтерка та доброволиця Юлія Паєвська (Тайра). 

"Держава недопрацьовує, не дає достатньо інформації, як відбуваються бойові дії. Людина, яка ніколи не була на лінії зіткнення, уявляє бог знає що. Треба чітко розповідати, як відбуваються бойові дії. Це не значить, що 24/7 тебе криють (обстрілюють – ред.) з усього на світі. Іноді це дуже ризиковані дії, а іноді ти можеш сидіти три дні і чекати своєї черги", – розповіла Тайра.

Вона вважає, що слід більше знімати відео з передової та розпитувати звичайних солдатів та офіцерів про реалії фронту.

"Тобто суспільство недостатньо інформоване, як саме відбуваються бойові дії. Цьому треба надати більше уваги, більше знімати на "нулі", більше давати інформації від простого солдата, сержанта, комбата – розпитувати, що вони думають та як воно виглядає насправді. Бо люди малюють собі "“страшилки", – зазначила Тайра.

Військова із захопленням відгукується про стосунки між людьми на фронті та бойове братерство, про що неодмінно треба розповідати цивільним.

"Там існують прекрасні міжлюдські відносини, і це справжнє братерство. Всі ті, з ким я всі ці роки була на фронті, допомагала як волонтер – це дуже близькі люди, і нам розмовляти з ними насправді дуже просто. Нам одне одному немає що пояснювати. Я не бачила людей цікавіших, ніж ті, хто є на "нулі". Крім того, що вони реально круті – в них ще тонке почуття гумору. А ось цивільним дуже багато речей треба розжовувати, пояснювати до дрібних деталей, як це відбувається. Суспільство не інформоване (про життя на фронті – ред.)", – наголосила Тайра.

Читайте також: Визначеність щодо строків служби сприяла би мобілізації - Тайра

Юлія Паєвська (Тайра) – українська військовослужбовиця, парамедик, волонтерка; командир підрозділу "Янголи Тайри" та евакуаційного відділення 61-го війського мобільного госпіталю (2018—2020); дизайнер, президент федерації айкідо "Мутокукай-Україна". З 2014 року як парамедик брала участь у Революції гідності та війні на сході України. 16 березня 2022 року під час облоги Маріуполя потрапила у російський полон, була визволена 17 червня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-