У ВМС назвали ураження рятувального корабля «Комуна» «деімперіалізацією» російського флоту

У ВМС назвали ураження рятувального корабля «Комуна» «деімперіалізацією» російського флоту

Укрінформ
Ураження російського рятувального корабля «Комуна» у тимчасово окупованому Криму є деімперіалізацією флоту РФ.

Про це в ефірі телемарафону «Єдині новини» поінформував речник ВМС ЗСУ Дмитро Плетенчук, відповідаючи на питання, наскільки це судно було важливим, передає кореспондент Укрінформу.

«Насправді, незважаючи на свій дуже поважний вік, це було дуже унікальне судно забезпечення. І, звісно, його вихід зі строю – це навіть не декомунізація, це вже деімперіалізація російського флоту», - сказав Плетенчук.

За його словами, це судно виконувало завдання до останнього і мало на борту відповідне обладнання, підводні дрони.

Плетенчук, як приклад, зазначив, що це судно так само використовувалося для пошуку елементів, які цікавили керівництво ЧФ на місці загибелі крейсера «Москва».

«Тобто він (цей корабель – ред.) відповідні дрони опускав на ці локації. Можна сказати, що воно (це судно – ред.) до останнього виконувало завдання за призначенням. І останнім його призначенням, як ви бачите, стало прикриття власним корпусом бойових кораблів гавані. Тобто ворог обрав тактику ховати одні одиниці (суден – ред.) за іншими безпосередньо у Криму», - заявив речник.

Читайте також: У Криму росіяни прикривають бойові кораблі суднами забезпечення - ВМС України

Відповідаючи на питання, що росіяни тримають у бухті Севастополя після успішної кампанії з витіснення ЧФ РФ із Криму і його втечі в Новоросійськ, він поінформував, що насправді у бухті Севастополя і загалом у Криму в росіян ще залишається досить велика кількість кораблів, але можна сказати, що це, у певному сенсі, другорядні кораблі.

«Найцінніші активи, як ви вже чули, знаходяться у Новоросійську. Тут (у Криму – ред.) ми можемо побачити великі десантні кораблі, наприклад, які залишаються у ремонті, інші судна забезпечення, мінітральники. Тобто все те, чим, мабуть, РФ, можна сказати, готова пожертвувати, щоб зберегти свій основний бойовий потенціал», - зазначив Плетенчук.

Читайте також: Надзвичайних змін від призначення нового командування ЧФ РФ очікувати не варто - Плетенчук

Як повідомлялося, 21 квітня в порту тимчасово окупованого Севастополя було уражено російське рятувальне судно «Комуна».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-