Британська розвідка проаналізувала просування військ РФ на Донеччині

Британська розвідка проаналізувала просування військ РФ на Донеччині

Укрінформ
Британська розвідка оцінила ситуацію з просуванням російських військ в районі населеного пункту Новомихайлівка на Донеччині.

Як передає Укрінформ, про це у соцмережі Х повідомляє Міноборони Британії з посиланням на дані розвідки. 

Як зазначається, Новомихайлівка, розташована на південь від Мар’їнки та на північний схід від Вугледара, має обмежене військово-стратегічне значення, але лежить на дорогах до інших населених пунктів, розташованих по обидва боки річки Сухі Яли на Донеччині.

У британській розвідці зазначили, що 22 квітня Міністерство оборони Росії заявило про захоплення Новомихайлівки. За повідомленнями, російські війська увійшли в місто 9 лютого і досягли середини міста до 24 березня. За повідомленнями 79 окремої десантно-штурмової Таврійської бригади ЗСУ, для цього знадобилося 30 тисяч російських військовослужбовців, які втратили 300 одиниць техніки.

Читайте також: Атаки Часового Яру повторюють тактику росіян в Авдіївці - британська розвідка

Від входу до зачистки міста загальною відстанню менше 5 кілометрів, російським військам знадобилося 73 дні, і це з урахуванням додаткових оперативних резервів, йдеться у зведенні британської розвідки.

«Це свідчить про повільне, але поступове просування російських військ. На цьому напрямку російські війська, ймовірно, намагатимуться просунутися у напрямку Костянтинівки, що за 2 км на захід від Новомихайлівки. Подальше просування на північ від Вугледара може зрештою дозволити обійти оборонні споруди Вугледара. Ця оборона призвела до надзвичайно високих втрат серед російських сухопутних військ», - наголошується у зведенні.

Читайте також: Росія звужує ділянки наступу - експерт

Як повідомляв Укрінформ, за даними Генштабу, загальні бойові втрати російської армії в Україні з 24 лютого 2022 року по 23 квітня 2024 року становлять близько 461 060 осіб, зокрема за останню добу - ще 800. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-