Рада збільшила чисельність ДПСУ на 15 тисяч військових

Рада збільшила чисельність ДПСУ на 15 тисяч військових

Укрінформ
Верховна Рада ухвалила закон про збільшення чисельності Державної прикордонної служби України на 15 тисяч військовослужбовців.

Про це повідомив народний депутат з фракції «Голос» Ярослав Железняк у Телеграмі, передає Укрінформ.

Він уточнив, що законодавчу ініціативу №11091 підтримали 327 народних депутатів.

Як зазначається в Пояснювальній записці, метою закону є формування та нарощення бойових резервів Держприкордонслужби у складі Сил оборони і забезпечення готовності ДПСУ в післявоєнний період взяти під контроль державний кордон у його міжнародно визнаних межах та адекватне реагування наявними силами та засобами Держприкордонслужби на актуальні й потенційні загрози національній безпеці на державному кордоні.

Законом вносяться зміни до пункту 1 розділу IX «Прикінцеві положення» Закону «Про Державну прикордонну службу України» щодо збільшення військовослужбовців загальної чисельності Державної прикордонної служби на 15 тисяч осіб.

Читайте також: На Закарпатті звільнили в запас перших 25 строковиків-прикордонників

Таким чином, загальна чисельність ДПСУ протягом року з дня припинення або скасування воєнного стану на території України становитиме до 75 000 осіб, у тому числі до 67 000 військовослужбовців.

Як повідомляв Укрінформ, 12 березня Президент Володимир Зеленський погодив подальші кроки розвитку ДПСУ, які передбачають збільшення чисельність прикордонних військ, у тому числі в розрахунку на довготривалий захист кордонів після війни.

Фото: Ужгородська міськрада

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-