Генерал Браун за підсумками «Рамштайну»: Ми повинні діяти невідкладно, щоб зупинити Росію

Генерал Браун за підсумками «Рамштайну»: Ми повинні діяти невідкладно, щоб зупинити Росію

Укрінформ
Неконтрольована агресія проти однієї нації загрожує суверенітету всіх, а мир і безпека у світі досягаються за допомогою воєнних засобів і колективних зусиль.

Про це заявив у п’ятницю голова Об'єднаного комітету начальників штабів США генерал Чарльз Браун на пресконференції за підсумками засідання Контактної групи з питань оборони України у форматі «Рамштайн», передає кореспондент Укрінформу.

«Агресія Росії проти України, боротьба України за суверенітет – це питання міжнародного значення, прямий виклик глобальній безпеці, а також безпеці НАТО і Сполучених Штатів», – зазначив генерал. За його словами, ЗСУ «стикаються з серйозними викликами», що зумовлені «не браком волі, а зменшенням поставок».

Читайте також: Саме формат «Рамштайн» дав поштовх до створення восьми коаліцій - Умєров

Українські військові продовжують зміцнювати оборону, незважаючи на значні труднощі, водночас зупинити російські збройні сили без постійної військової підтримки України складно, додав він.

«Тим часом Росія агресивно відновлює свої збройні сили, використовуючи чисельну перевагу, щоб підірвати рішучість і ресурси України… – зауважив Браун. – Саме тому ми всі повинні діяти невідкладно».

Він наголосив, що зусилля нинішньої коаліції допомагають підтримувати міжнародний порядок в інтересах населення всіх країн, які прагнуть свободи, демократії та верховенства права.

Читайте також: Штати продовжують пошуки для України додаткових Patriot та інших систем ППО - Остін

Як повідомляв Укрінформ, у п’ятницю на американській базі «Рамштайн» у Німеччині відбулося 21-е засідання Контактної групи з питань оборони України у віртуальному форматі. У заході взяли участь міністри оборони та високопоставлені військові керівники з більш, ніж 50 країн.

Фото: USAF photo by Andy Morataya

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-