ЗСУ за день відбили 59 атак на п'яти напрямках

ЗСУ за день відбили 59 атак на п'яти напрямках

Дані Генштабу
Укрінформ
Сили оборони України протягом доби відбили 59 ворожих атак на п'яти напрямках, найбільше – на Авдіївському.

Про це Генеральний штаб Збройних сил України повідомив у Фейсбуці, оприлюднивши оперативну інформацію станом на 18:00 суботи, 27 квітня, передає Укрінформ.

Загалом на фронті протягом доби, за даними Генштабу, відбулося 71 бойове зіткнення.

Українська авіація завдала ударів по 16 районах зосередження особового складу російських військ.

Протиповітряна оборона України знищила одну керовану авіаційну ракету загарбників Х-59.

Російська армія протягом доби здійснила по позиціях українських захисників та населених пунктах загалом 31 ракетний і 46 авіаційних ударів, а також 23 обстріли з реактивних систем залпового вогню.

Читайте також: Сили оборони знищили на півдні ще шість радіолокаційних систем РФ

На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка суттєво не змінилася. Ознаки формування наступальних угруповань ворога не виявлені.

На Сіверському і Слобожанському напрямках Російська Федерація зберігає військову присутність у прикордонних районах, продовжує вести диверсійно-розвідувальну діяльність, обстрілювати зі своєї території населені пункти й нарощувати щільність мінно-вибухових загороджень уздовж держкордону України.

Із авіації війська РФ ударили по районах Стрілечої, Синельникового й Вовчанських Хуторів Харківської області.

Понад 20 населених пунктів на цих двох напрямках росіяни обстріляли з артилерії й мінометів, зокрема Хрінівку та Леонівку Чернігівської області, Миропільське, Нову Слободу та Клюси Сумської області.

На Куп’янському напрямку українські оборонці відбили сім ворожих атак у районах Кислівки Харківської області, Новоєгорівки і Стельмахівки Луганської області.

Близько 10 населених пунктів на цьому напрямку протягом доби потерпали від артилерійських і мінометних ударів російської армії, зокрема Синьківка, Степова Новоселівка та Піщане Харківської області.

На Лиманському напрямку захисники України відбили 12 ворожих атак у районах Серебрянського лісництва та Невського Луганської області, а також Тернів Донецької області.

Авіаційних ударів війська РФ завдали по районах Тернів та Ямполівки Донецької області й Серебрянського лісництва Луганської області.

Більш як 10 населених пунктів на Лиманському напрямку протягом доби постраждали від артилерійського й мінометного вогню загарбників, зокрема Макіївка Луганської області, Терни, Ямполівка та Зарічне Донецької області.

На Бахмутському напрямку українські захисники відбили шість ворожих атак у районах Спірного, Іванівського, Кліщіївки й Нового Донецької області. Росіяни намагалися покращити там своє тактичне положення.

Авіаударів війська РФ завдали по районах Часого Яру та Дружби Донецької області.

Понад 10 населених пунктів на Бахмутському напрямку опинилися під артилерійським і мінометним вогнем загарбників, зокрема Калинівка, Часів Яр і Кліщіївка Донецької області.

На Авдіївському напрямку Сили оборони відбили 24 ворожі атаки в районах Новокалинового, Кераміка, Уманського й Нетайлового Донецької області. Російська армія за підтримки авіації намагалася витіснити українські підрозділи із займаних рубежів.

Авіаударів РФ зазнали райони Архангельського, Новожеланного та Карлівки Донецької області.

Понад 10 населених пунктів на Авдіївському напрямку потрапили під удари російських мінометів й артилерії, зокрема Архангельське, Сокіл і Новопокровське Донецької області.

На Новопавлівському напрямку захисники України продовжують стримувати ворога в районах Красногорівки, Георгіївки, Водяного, Парасковіївки й західніше від Побєди Донецької області. За підтримки авіації російська армія 10 разів намагалася прорвати там оборону.

Близько 10 населених пунктів на цьому напрямку потерпали від артилерійського й мінометного вогню росіян, зокрема Красногорівка, Парасковіївка і Вугледар Донецької області.

На Оріхівському напрямку ворог за підтримки авіації двічі атакував позиції українських оборонців у районі Старомайорського Донецької області й Роботиного Запорізької області.

Близько 20 населених пунктів на цьому напрямку загарбники обстріляли з мінометів й артилерії, зокрема Малинівку, Білогір’я, Роботине і П’ятихатки Запорізької області.

На Херсонському напрямку війська РФ не відмовляються від наміру витіснити підрозділи Сил оборони із плацдармів на лівому березі Дніпра. Водночас наступальних (штурмових) дій ворог протягом доби не вів.

Із авіації російська армія била по районах сіл Кринки й Іванівка Херсонської області.

Читайте також: Росіяни збільшили присутність під Кліщіївкою - Сили оборони

Близько 20 населених пунктів на Херсонському напрямку опинилися під артилерійським і мінометним вогнем загарбників, зокрема Іванівка, Новотягинка, Велетенське й Кізомис Херсонської області.

Як повідомляв Укрінформ, станом 27 квітня дві третини сіл Очеретиного та Соловйового Донецької області перебуває під контролем Сил оборони України.

Фото: Генштаб ЗСУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-