Україна зможе почати обмежені контрнаступальні операції наприкінці 2024 або на початку 2025 року - ISW

Україна зможе почати обмежені контрнаступальні операції наприкінці 2024 або на початку 2025 року - ISW

Укрінформ
Сили оборони України зможуть найближчими місяцям стабілізувати лінію фронту та розпочати обмежені контрнаступальні операції наприкінці 2024-го або на початку 2025 року.

Як передає Укрінформ, про це повідомляється у звіті ISW.

«Україна, ймовірно, стабілізує лінію фронту в найближчі місяці й, можливо, зможе розпочати обмежені контрнаступальні операції наприкінці 2024 або на початку 2025 року», - йдеться у повідомленні.

За словами аналітиків, російські війська, як і раніше, потерпають від широко поширених тактичних невдач, і українські сили все ще зможуть використовувати ці невдачі, поки російське військове командування продовжує роботу над внесенням адаптивних змін на тактичному рівні.

Читайте також: Просування військ РФ на захід від Авдіївки пришвидшилося - британська розвідка

«Україна найближчими тижнями зможе нейтралізувати багато матеріальних обмежень, з якими вона зараз стикається, і найближчими місяцями вживатиме заходів, щоб вирішити виклики, пов’язані з живою силою. Росія продовжуватиме використовувати свої переваги, у той час як українські можливості покращуватимуться», - йдеться у повідомленні.

Також зазначається, що добре забезпечені українські сили зможуть запобігти оперативному значному просуванню Росії під час її очікуваного наступу влітку.

«Російські сили намагатимуться використовувати свої певні переваги, щоб створити значну загрозу для України цього літа», - заявили в ISW.

Читайте також: Росія посилює атаки, доки допомога США не прибуде в Україну - естонська розвідка

Як повідомлялося, раніше в ISW заявили, що затримки у військовій допомозі від США Україні обмежують здатність українських військ проводити ефективні оборонні операції та водночас надають військам РФ гнучкість у проведенні наступальних операцій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-