На Херсонщині росіяни намагаються штурмувати звільнений острів Нестрига - Плетенчук

На Херсонщині росіяни намагаються штурмувати звільнений острів Нестрига - Плетенчук

Укрінформ
Російські окупанти зранку 30 квітня провели два штурми острова Нестрига, над якими нещодавно встановили контроль українські Сили оборони. Також ворог продовжує штурми Кринок на лівобережжі Херсонщини.

Як передає Укрінформ, про це в ефірі телемарафону «Єдині новини» повідомив начальник центру стратегічних комунікацій Сил оборони півдня України Дмитро Плетенчук.

"Сьогодні вони (росіяни - ред.) зранку вже два штурми здійснювали на Нестригу, й обидва невдало. Відступили з втратами безуспішно. Це останній острів від Велетенського – район населеного пункту Велетенське та Кізомис, недалеко від них. Фактично це останній острів перед гирлом річки. Тобто це фактично останній острів на правобережній частині цих островів у цьому районі. Тому, звісно, для нас є важливим закрити цю територію від можливих диверсантів або від можливих ворожих виходів", – сказав Плетенчук.

Читайте також: Ситуація на фронті загострилася - Сирський

Він розповів, що до повернення острова туди могли заходити диверсанти, закинути на острів міномети й обстрілювати звідти населені пункти.

За словами Плетенчука, росіяни також безуспішно намагалися атакувати Кринки. Ситуація там залишається складною, але українські морські піхотинці продовжують утримувати позиції у цьому населеному пункті.

Як повідомляв Укрінформ, правоохоронці ідентифікували та заочно повідомили про підозру військовослужбовцю РФ, причетному до вбивства капітана судна у Голій Пристані Херсонської області.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-