Замість «Шахедів» росіяни атакують балістикою та ракетами типу Х-59 - Євлаш

Замість «Шахедів» росіяни атакують балістикою та ракетами типу Х-59 - Євлаш

Укрінформ
Росія наразі виключила зі своїх засобів нападу «Шахеди», атакує більше балістичними ракетами та керованими авіаційними ракетами типу Х-59.

Про це в ефірі марафону «Єдині новини» розповів речник Повітряних сил ЗСУ Ілля Євлаш, передає кореспондент Укрінформу.

«Росія зараз виключила зі своїх засобів нападу «Шахеди», атакують більше балістичними ракетами та керованими авіаційними ракетами типу Х-59, однак цієї ночі два «Шахеди» таки були застосовані, ми їх успішно ліквідували»,- поінформував Євлаш.

Він уточнив, що Х-59 - це ракета середнього радіусу дії, яка має приблизну швидкість 1000 кілометрів на годину.

«З нею можна боротися засобами ППО, які у нас є. Це не тільки Patriotи, а й NASAMSи і IRIS-T. Звичайно, це досить потужна зброя, призначена для ураження наземних об’єктів. Також вона є протикорабельним засобом. Зараз ми бачимо, що ворог активно застосовує саме цей тип ракет. Не можна недооцінювати цю зброю. Росіяни останнім часом значно збільшили інтенсивність застосування цього типу ракет. Є дещо покращений вид Х-59. Це Х-69. Вони схожі за своїми параметрами, однак Х-69 має більшу ударну спроможність і може далі залітати по території нашої країни», - відзначив речник Повітряних сил.

Читайте також: Після удару РФ по Одесі посол Брінк наголосила на важливості посилення ППО України

Як повідомлялося, за даними ГУР, станом на кінець квітня 2024 року на озброєнні Збройних сил Російської Федерації знаходяться 45 Х-69 . Темпи виробництва таких ракет - 1-3 одиниці на місяць.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-