Міжнародна федерація Червоного Хреста через намагання виправдати філію РФ втрачає авторитет - Лубінець

Міжнародна федерація Червоного Хреста через намагання виправдати філію РФ втрачає авторитет - Лубінець

Укрінформ
Міжнародна федерація Червоного Хреста і Червоного Півмісяця своїми намаганнями виправдати російський Червоний Хрест пробиває дно цинізму.

Про це у коментарі журналістам заявив уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець, передає кореспондент Укрінформу.

Він поінформував, що 7 травня він перебуватиме з офіційним візитом у Женеві, де у нього має відбутися зустріч з президенткою МФЧХ.

«Там я буду вимагати від них дієвої реакції (на встановлені порушення з боку російського ЧХ — ред.)... і не розказувати нам про те, що вони розпочали якусь процедуру перевірки фактів. Мені здається, що всі побачили. Наприклад, найганебніший факт, коли російський ЧХ офіційно вкрав майно українського ЧХ у Криму, використовує це майно понад 10 років, і жодного засудження і дій з боку МФЧХ ми не побачили. На мій погляд, ця організація через намагання виправдати російських ЧХ просто пробиває дно цинізму і втрачає міжнародний авторитет, який має», - зазначив Лубінець.

Читайте також: Червоний Хрест закликає повністю заборонити «розумні» системи озброєнь

Він заявив, що якщо не побачить дієвої реакції (із їхнього боку — ред.), то розпочне інформування по цим випадкам країн, які є найбільшими донорами МФЧХ, щоб вже вони давали оцінку діям керівництва цієї організації через продовження програм підтримки чи не продовження.

«Щоб це не позначилося на українцях, ми завжди будемо пропонувати новий алгоритм підтримки ЧХ, а саме — направлення коштів безпосередньо до українського ЧХ, який якраз і здійснює свою роботу по захисту прав українців, країнами-донорами МФЧХ. Це українська організація, вони знаходяться в Україні, і у нас з ними дуже гарна співпраця. Ми бачимо, наскільки ефективно вони працюють», - поінформував уповноважений із прав людини.

Як повідомлялося, Лубінець висловив думку, що МФЧХ перетворилася на адвоката російських злочинців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-