Сили оборони за добу відбили пів сотні атак на шести напрямках

Сили оборони за добу відбили пів сотні атак на шести напрямках

Дані Генштабу
Укрінформ
Сили оборони України протягом доби відбили 50 атак російської армії на шести напрямках фронту, найбільше – на Авдіївському.

Як передає Укрінформ, про це Генеральний штаб Збройних сил України повідомив у Фейсбуці, оприлюднивши оперативну інформацію станом на 18:00 вівторка, 7 травня.

Загалом на фронті протягом доби, згідно з даними Генштабу, відбулися 64 бойові зіткнення.

Українська авіація та підрозділи ракетних військ ЗСУ завдали ударів по семи ворожих об'єктах: самохідному міномету 2С4 "Тюльпан", пункту управління та п'яти районах зосередження особового складу.

Російські загарбники за добу здійснили по позиціях Сил оборони та населених пунктах України загалом один ракетний і 40 авіаційних ударів, а також 72 обстріли з реактивних систем залпового вогню. Унаслідок ворожих атак є поранені серед цивільного населення, руйнувань і пошкоджень зазнали багатоповерхові та приватні будинки, інші об’єкти інфраструктури.

Читайте також: Євлаш - про Кримський міст: Наші фахівці знають, куди треба бити

На Волинському й Поліському напрямках оперативна обстановка суттєво не змінилася. Ознаки формування наступальних угруповань ворога не виявлені.

На Сіверському і Слобожанському напрямках Російська Федерація зберігає військову присутність у прикордонних районах, продовжує вести диверсійно-розвідувальну діяльність, обстрілювати зі своєї території населені пункти й нарощувати щільність мінно-вибухових загороджень уздовж державного кордону України.

Понад 10 населених пунктів на цих двох напрямках протягом доби потерпали від артилерійських і мінометних ударів РФ, зокрема Білопілля, Хотінь та Запсілля Сумської області.

На Куп’янському напрямку Сили оборони відбили 11 ворожих атак в районах Синьківки та Піщаного Харківської області, Стельмахівки Луганської області. Російська армія за підтримки авіації намагалася покращити там своє тактичне положення.

Близько 10 населених пунктів на Куп’янському напрямку опинилися під артилерійським і мінометним вогнем загарбників, зокрема Синьківка, Степова Новоселівка й Берестове Харківської області.

На Лиманському напрямку захисники України відбили дві ворожі атаки в районі Невського Луганської області. Більш як 10 населених пунктів там постраждали від російських обстрілів із артилерії й мінометів, зокрема Макіївка та Невське Луганської області, Терни, Ямполівка і Торське Донецької області.

На Бахмутському напрямку українські оборонці відбили 10 ворожих атак у районах Верхньокам’янського, Виїмки, Спірного, Роздолівки, Іванівського, Нового та Андріївки Донецької області. Війська РФ за підтримки авіації намагалися покращити там своє тактичне положення.

Авіаційного удару росіяни завдали також по району Дружби Донецької області.

По більш як 10 населених пунктах на Бахмутському напрямку загарбники відкрили артилерійський і мінометний вогонь, зокрема по Оріхово-Василівці, Часовому Яру та Кліщіївці Донецької області.

Читайте також: Сили оборони відбили три ворожі штурми на лівобережжі Дніпра і шість - на Оріхівському напрямку

На Авдіївському напрямку Сили оборони відбили 18 ворожих атак у районах Олександрополя, Новоолександрівки, Прогреса, Євгенівки, Новоселівки Першої, Уманського й Нетайлового Донецької області. Російська армія за підтримки авіації намагалася витіснити підрозділи захисників із займаних ними рубежів.

Авіаудар РФ зафіксований також північно-західніше від Очеретиного Донецької області.

Близько 20 населених пунктів на Авдіївському напрямку потрапили під артилерійський і мінометний вогонь загарбників, зокрема Калинове, Новоолександрівка, Новопокровське й Уманське Донецької області.

На Новопавлівському напрямку захисники України продовжують стримувати ворога в районах Красногорівки, Костянтинівки, Водяного й Урожайного Донецької області. Війська РФ за підтримки авіації сім разів намагалися прорвати там оборону.

Авіаудару росіяни завдали також по району Парасковіївки Донецької області.

Понад 10 населених пунктів на Новопавлівському напрямку російська армія обстріляла з артилерії й мінометів, зокрема Красногорівку, Максимільянівку та Костянтинівку Донецької області.

На Оріхівському напрямку загарбники чотири рази атакували позиції Сил оборони в районі Старомайорського Донецької області, Роботиного та північно-західніше від Вербового Запорізької області.

Із авіації війська РФ ударили по району Комишувахи Запорізької області.

Близько 20 населених пунктів на Оріхівському напрямку протягом доби зазнали артилерійських і мінометних ударів ворога, зокрема Малинівка, Червоне, Роботине і П’ятихатки Запорізької області.

Читайте також: ГУР про ядерні погрози Росії: Чогось нового тут немає, події на полі бою - важливіші

На Херсонському напрямку російські війська не відмовляються від наміру витіснити підрозділи Сил оборони з плацдармів на лівому березі Дніпра. За підтримки авіації протягом доби вони двічі безуспішно атакували позиції захисників у районі села Кринки Херсонської області.

Авіаударів російська армія завдала також по районах Червоного Маяка, Іванівки та Дніпровського Херсонської області.

Близько 20 населених пунктів загарбники обстріляли з мінометів й артилерії, зокрема Львове, Інженерне й Антонівку Херсонської області.

Як повідомляв Укрінформ, на Покровському й Курахівському напрямках точаться запеклі бої, російські загарбники ввели додаткові бригади. Ворог досягнув певних тактичних успіхів, але не здобув оперативної переваги.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-