Сили оборони відбили 78 атак, найбільше - на Бахмутському напрямку

Сили оборони відбили 78 атак, найбільше - на Бахмутському напрямку

Дані Генштабу
Укрінформ
Сили оборони України протягом доби відбили 78 ворожих атак на шести напрямках, найбільше - на Бахмутському та Авдіївському.

Як передає Укрінформ, про це Генеральний штаб Збройних сил України повідомив у Фейсбуці, оприлюднивши оперативну інформацію станом на 18:00 суботи, 11 травня.

Загалом на фронті протягом доби, згідно з даними Генштабу, відбулися 108 бойових зіткнень.

Українська авіація та підрозділи ракетних військ ЗСУ завдали ударів по восьми ворожих об'єктах: артилерійському засобу, трьох радіолокаційних станціях і чотирьох районах зосередження особового складу.

Російська армія за добу здійснила по позиціях українських захисників та населених пунктах загалом сім ракетних і 74 авіаційні удари та 83 обстріли з реактивних систем залпового вогню. Унаслідок ворожих атак є поранені серед цивільного населення, руйнувань і пошкоджень зазнали багатоповерхові та приватні будинки, інші об’єкти інфраструктури.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка суттєво не змінилася. Ознаки формування наступальних угруповань ворога не виявлені.

На Сіверському напрямку Російська Федерація зберігає військову присутність у прикордонних районах, продовжує вести диверсійно-розвідувальну діяльність, обстрілювати зі своєї території населені пункти та нарощувати щільність мінно-вибхухових загороджень уздовж державного кордону України.

Із артилерії й мінометів російська армія вдарила на цьому напрямку по більш як 10 населених пунктах, зокрема по Блешні, Хрінівці та Соснівці Чернігівської області, Басівці, Кіндратівці, Садках, Миропіллю, Попівці й Студеноку Сумської області.

На Харківському напрямку за підтримки авіації війська РФ здійснювали атаки в районах Стрілечої, Красного, Мороховця, Олійникового, Лук’янців, Гатища та Плетенівки Харківської області.

Авіаційних ударів загарбники завдали по районах Вільчі, Липців, Лимана, Ізбицького, Веселого, Петрівки, Козачої Лопані, Синельникового та Вовчанська Харківської області.

На Куп’янському напрямку Сили оборони України відбили 15 ворожих атак у районах Синьківки, Новоєгорівки й Іванівки Харківської області та Стельмахівки Луганської області. Росіяни намагалися покращити там своє тактичне положення.

Авіаударів РФ зазнали райони Твердохлібового та Сергіївки Луганської області.

Близько 10 населених пунктів на Куп’янському напрямку протягом доби потерпали від артилерійського й мінометного вогню загарбників, зокрема Петропавлівка, Степова Новоселівка та Берестове Харківської області.

Читайте також: Сирський доповів Зеленському, що ЗСУ додають сил на Харківський напрямок

На Лиманському напрямку українські захисники відбили шість ворожих атак у районах Серебрянського лісництва, Макіївки та Невського Луганської області й Тернів Донецької області.

Понад 10 населених пунктів на цьому напрямку постраждали від артилерійських і мінометних ударів російської армії, зокрема Невське Луганської області, Терни, Ямполівка і Торське Донецької області.

На Бахмутському напрямку Сили оборони відбили 28 ворожих атак у районах Білогорівки Луганської області, Верхньокам’янського, Спірного, Виїмки, Роздолівки, Андріївки, Іванівського, Часового Яру, Григорівки та Нового Донецької області. Війська РФ за підтримки авіації намагалися покращити там своє тактичне положення.

Авіаударів росіяни завдали по районах Курдюмівки, Північного та Нью-Йорка Донецької області.

По більш як 15 населених пунктах на Бахмутському напрямку загарбники відкрили артилерійський і мінометний вогонь, зокрема по Дружбі, Григорівці й Часовому Яру Донецької області.

На Авдіївському напрямку захисники України відбили понад 20 ворожих атак у районах Новоолександрівки, Євгенівки, Сокола, Новопокровського, Новоселівки Першої, Семенівки, Уманського та Нетайлового Донецької області. Російська армія за підтримки авіації намагалася витіснити підрозділи Сил оборони із займаних ними рубежів.

Авіаударів війська РФ завдали також по районах Калинового, Карлівки, Миколаївки та Новогродівки Донецької області.

Близько 20 населених пунктів на Авдіївському напрямку опинилися під артилерійським і мінометним вогнем загарбників, зокрема Новоолександрівка, Сокіл, Новопокровське й Уманське Донецької області.

На Новопавлівському напрямку українські захисники продовжують стримувати ворога в районах Костянтинівки, Красногорівки, Водяного й Урожайного. Російська армія за підтримки авіації сім разів намагалася прорвати там оборону.

Понад 10 населених пунктів на цьому напрямку потрапили під артилерійські й мінометні удари загарбників, зокрема Красногорівка, Максимільянівка та Георгіївка Донецької області.

На Оріхівському напрямку російські війська за підтримки авіації 11 разів атакували позиції Сил оборони в районі Старомайорського Донецької області та Роботиного Запорізької області.

Авіаудару ворог завдав також по району Сторожевого Донецької області.

Фото: Генштаб / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-