Нуланд переконана в успіху України у протидії агресії РФ

Нуланд переконана в успіху України у протидії агресії РФ

Укрінформ
Колишня заступниця державного секретаря США з політичних питань Віторія Нуланд упевнена в успіху України у протистоянні російській агресії та її здатності повернути собі окуповані території.

Як передає Укрінформ, про це вона заявила в інтерв’ю Politico.

Відповідаючи на запитання: «Чи може Україна виграти війну з Росією? І що ви розумієте під перемогою?», Нуланд зазначила: «Почнімо з того, що Путін уже не досяг своєї мети. Він хотів зрівняти Україну з землею. Він хотів, щоб у неї не було суверенітету, незалежності, самостійності, демократичного майбутнього».

«Чи може Україна досягти успіху? Безумовно. Чи може Україна вийти з цього більш суверенною, більш економічно незалежною, сильнішою, більш європейською, ніж вона є зараз? Безумовно. І думаю, так і буде», - продовжила вона.

Але для цього, «ми повинні залишатися з нею», - додала Нуланд.

За її словами, США мають прискорити реалізацію багатьох ініціатив в Україні, зокрема у розбудові сил стримування в майбутньому, розгортанні озброєнь дальньої дії «зі стратегічним ефектом», забезпеченні захисту критичної інфраструктури, посиленні оборонно-промислової бази США й союзників, «щоб ми й Україна розбудовувалися швидше, ніж Росія й Китай».

Читайте також: У Держдепі висміяли спроби РФ поширити брехню про «розслідування» проти Нуланд

На запитання, чи може Україна повернути всю свою територію, включно із Кримом, Нуланд відповіла: «Вважаю, вона, безумовно, може прийти до того, що стане досить сильною, і Путін буде загнаний у кут настільки, що сяде за стіл переговорів із позиції сили».

На переконання Нуланд, «від українського народу залежатиме, якими мають бути його територіальні амбіції».

При цьому будь-яка угода має бути такою, щоб Путін був змушений дотримуватися її, додала вона. «Це має фактично привести до угоди, яка передбачатиме виведення російських військ», – уточнила дипломатка.

За її словами, це має бути угода, яка гарантує, що «Крим не може бути знову мілітаризований таким чином, щоб стати кинджалом у серці України».

Коментуючи можливості переговорів восени 2022 року, Нуланд зауважила, що тоді «вони (українці) були не у достатньо сильній позиції».

Читайте також: США пишаються, що мають єдність з Європою у підтримці України - Блінкен

«Вони не мають достатньо сильної позиції і зараз», - наголосила вона.

На її думку, єдина угода, яку Путін міг би укласти тоді й сьогодні, принаймні до виборів у США, - «це угода, у якій він скаже: «Що моє - моє, а що ваше - можна обговорити». А це нежиттєздатно».

Нуланд, яка завжди була послідовною прихильницею України, пішла у відставку з посади заступниці держсекретаря США із політичних питань на початку березня 2024 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-