Пам’яті сержанта, журналіста Андрія Топчія

Пам’яті сержанта, журналіста Андрія Топчія

Хвилина мовчання
Укрінформ
Перед тим, як піти в армію, воював проти Росії на інформаційному фронті

20 квітня 2024 року під час виконання бойового завдання біля Роботиного на Запоріжжі загинув журналіст видання “Факти”, військовослужбовець Збройних сил України, бойовий медик стрілецького батальйону Андрій Топчій.

“На війну за Україну Андрій пішов давно. Він вів її на інформаційному фронті ще тоді, коли мало хто готовий був відкрито говорити про те, що Росія не вважає Україну незалежною державою. Андрій Топчій у газеті «Факти» публікував глибокі інтерв'ю з істориками, які попереджали про це. А кришталево чесний, із загостреним почуттям справедливості Андрій переживав як особисту трагедію всі політичні чвари, що роздирають Україну. І після вторгнення РФ у країну в 2014 році пішов її захищати зі зброєю в руках”, - розповідають у виданні, де він працював.

У 2007 році Андрій закінчив історичний факультет Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Писав статті на історичну тематику та публікував цікаві та глибокі інтерв’ю з науковцями у газеті «Факти». До цього був журналістом видання «Телеграф».

«Андрій Топчій був журналістом, і війна для нього розпочалася ще у 2014 році. Він мав загострене почуття справедливості, через що дуже близько до серця сприймав усі політичні розбіжності та чвари українців», - розповіли у виданні «Телеграф».

Чоловік мобілізувався та пішов захищати Україну у 2014 році й воював з перервами на журналістику 10 років. Ще під час АТО він отримав звання сержанта.

“У бою за Україну поліг Андрій Топер. Ми багато років працювали разом у газеті «Факти». У 2014-му вперше пішов на війну, вернувся, разом обмивали його сержантські лички, сперечались щодо політико-ідеологічних поглядів, але Андрій був справжнім патріотом і мав загострене почуття справедливості. Історик за фахом і талановитий журналіст загинув на Запоріжжі. Спочивай з миром, друже…”, - написав колега Андрія Олександр Галух.

Поховали Андрія Топчія 27 квітня 2024 року на Алеї Героїв Лісового кладовища у Києві.

За даними Інституту масової інформації, він став 78-м медійником, який загинув унаслідок російської агресії проти України.

Вічна пам'ять Герою!

Фото: Фейсбук-сторінка Андрій Топчій, Факти, Телеграф

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-