Сирський - про фронт: На чотирьох напрямках тривають гарячі бої, ситуація динамічно змінюється

Сирський - про фронт: На чотирьох напрямках тривають гарячі бої, ситуація динамічно змінюється

Укрінформ
Ситуація на фронті залишається загостреною, на чотирьох напрямках тривають гарячі бої, ситуація дуже динамічно змінюється

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці заявив головнокомандувач Збройних сил України генерал-полковник Олександр Сирський.

За його словами, підрозділи Сил оборони ведуть жорсткі оборонні бої, спроби російських загарбників прорвати оборону зупинені.

"Працює наша розвідка, артилерія, підрозділи безпілотних систем. Ми знаємо плани ворога і гнучко реагуємо на всі його дії. Для підсилення оборони вживаються всі необхідні заходи та оперативно приймаються рішення, в тому числі кадрові", - підкреслив головнокомандувач ЗСУ.

Як підкреслив Сирський, цього тижня обстановка у Харківській області суттєво загострилась, наразі там тривають бої у прикордонних районах вздовж державного кордону з РФ.

"Обстановка складна, але Сили оборони України роблять все, щоб утримати оборонні рубежі та позиції, наносять ворогу ураження", - запевнив генерал.

На Куп’янському, Сіверському, Лиманському, Покровському напрямках тривають гарячі бої, ситуація дуже динамічно змінюється. В одних районах ворог має частковий успіх, в інших - Сили оборони витісняють росіян та покращують своє тактичне положення, повідомив Сирський.

Читайте також: Сили оборони відбили 17 штурмів росіян на Оріхівському напрямку та 5 на лівобережжі Дніпра

За його словами, на Краматорському напрямку армія РФ "не полишає спроб оволодіти містом Часів Яр, продовжує наступальні дії східніше міста, безуспішно намагається відновити втрачене положення в районі Кліщіївки".

"Попри складну ситуацію на фронті проводиться ротація підрозділів для відпочинку військовослужбовців та відновлення боєздатності бригад", - зазначив Сирський.

Як повідомляв Укрінформ, упродовж останньої доби на фронті було зафіксовано 155 бойових зіткнень.

Фото: Головнокомандувач ЗС України / CinC AF of Ukraine

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-