У Криму ракетами атакували базу ППО на Ай-Петрі, знищили командира військової частини - ЗМІ

У Криму ракетами атакували базу ППО на Ай-Петрі, знищили командира військової частини - ЗМІ

Укрінформ
У тимчасово окупованому Криму зазнала атаки російська база ППО. Знищено командира військової частини та ще одного окупанта, є поранені.

Про це повідомляє Телеграм-канал "Крымский ветер", передає Укрінформ.

"13 травня близько 6-ї ранку кілька ракет атакували в/ч 85683 на горі Ай-Петрі на півдні Криму. Територія в/ч отримала пошкодження, ліквідовано командира в/ч 85683 Олександра Кулакова та ще одного окупанта. Є поранені, їхня кількість поки невідома", – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що радари Південного берега – найвідоміший військовий об'єкт Великої Ялти. До окупації Криму тут був розташований український радіочастотний батальйон, де несли службу радіолокаційні комплекси радянського виробництва "Оборона", "Алтай" та "Кордон-М", а також українські 36ДС-6.

Окупанти сформували тут підрозділ 3-го радіочастотного полку ПКС Росії. Чи розмістили вони там нове обладнання для радіолокації – невідомо, але й старого вистачає, щоб контролювати небо над Кримом і над морем навколо нього.

Читайте також: Партизани виявили у Севастополі склад російських ракет до ППО

Раніше Укрінформ повідомляв, що за 2023 рік ЗСУ здійснили не менше 184 атак по об'єктах на території тимчасово окупованого Криму та кораблях Чорноморського флоту Росії. У середньому українські військові здійснювали атаки по Кримському півострову через день.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-