Загарбники активізували атаки Вовчанської громади КАБами - військові

Загарбники активізували атаки Вовчанської громади КАБами - військові

Укрінформ
За останні дні на місто Вовчанськ у Харківській області було скинуто 22 КАБи.

Про це розповів речник Оперативно-стратегічного угруповання військ «Хортиця» Назар Волошин в ефірі телемарафону «Єдині новини», передає Укрінформ.

«Безупинно російська армія обстрілює із артилерії Липецьку та Вовчанську громади, селище Козача Лопань та Куп’янський район», - зазначив Волошин.

За словами речника, атака на ці населені пункти відбувається з реактивних систем залпового вогню та артилерії безпілотників. Зокрема, ворог діє, використовуючи артилерію та авіацію, а згодом малі групи під прикриттям бронітехніки.

«Ворог намагається поширити паніку серед цивільного населення, розповсюджуючи фейки і недостовірну інформацію, щоб була невпевненість у суспільстві, та переконати місцеве населення в загрозі, яка насувається через кордони», - вважає він.

Читайте також: Генштаб: На фронті за добу - 160 боєзіткнень

Волошин закликає довіряти саме достовірній інформації лише з перевірених офіційних джерел, органів місцевої влади та військових. Наразі Сили оборони контролюють ділянки місцевості.

Як повідомляв Укрінформ, за даними ISW, російські війська, схоже, надають пріоритет швидкому створенню «буферної зони» вздовж кордону з Україною, а не значному просуванню вперед.

Фото ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-