Ціною будь-якої затримки західної допомоги для України є втрачені життя - адмірал Бауер

Ціною будь-якої затримки західної допомоги для України є втрачені життя - адмірал Бауер

Укрінформ
Будь-який час затримки у військовій допомозі Заходу для України вимірюється не годинами, тижнями або місяцями - він вимірюється втраченими життями людей, саме тому її підтримка союзниками по НАТО має продовжитися.

Про це сьогодні у брюссельській штаб-квартирі Альянсу, перед початком зустрічі керівників оборони країн-членів заявив голова Військового комітету НАТО адмірал Роб Бауер, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Сьогодні 813 день того, що, як вважала Росія, буде триденною війною. Україна демонструє світу, що вона здатна досягати безпрецедентного успіху на полі бою. Немає нічого, що б вони не могли робити. Все, чого вони потребують – це наша допомога. На щастя, більше допомоги вже в дорозі, але момент її отримання ніколи не може бути надто близьким. Тому що час в Україні вимірюється не днями, тижнями або місяцями. Він вимірюється людськими життями. Для країн-союзниць тиждень є тижнем. В Україні тиждень - це мати, батько, дитина, кохана людина, які втрачені назавжди», - сказав військовий керівник Альянсу.

Він зауважив, що члени Військового комітету НАТО сьогодні вранці матимуть зустріч з українським військовим керівництвом в форматі Ради НАТО-Україна. Представники України доєднаються до цієї зустрічі каналами захищеного зв’язку та проінформують союзників по Альянсу про поточну ситуацію в Україні.

«Разом ми обговоримо продовження нашої підтримки України у цій монументальній боротьбі. Україна матиме нашу підтримку протягом всіх наступних днів», - додав адмірал Бауер.

Читайте також: Сили оборони змогли частково стабілізувати ситуацію у прикордонні Харківщини - Зеленський

Він нагадав слова генерального секретаря НАТО про те, що ще не пізно допомогти Україні перемогти, що свобода України не може, не повинна загинути, і не загине. Що союзники, якщо поставатимуть перед вибором - досягати цілей НАТО щодо наявних спроможностей, або надавати допомогу Україні - мають допомагати Україні. Військові сховища можуть бути поповнені, втрачені життя є втраченими назавжди.

Як повідомлялося, військовий комітет НАТО є найвищим органом військового управління, який поєднує військових керівників всіх країн-членів. Вони надають практичну дорадчу допомогу політичному керівництву Альянсу в розвитку оборонних спроможностей та виконують рекомендації щодо реалізації спільної політики НАТО у сфері оборони та політики стримування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-