Зміна міністра оборони РФ навряд чи матиме вплив на перебіг війни в Україні - британська розвідка

Зміна міністра оборони РФ навряд чи матиме вплив на перебіг війни в Україні - британська розвідка

Укрінформ
Призначення Андрія Бєлоусова на посаду міністра оборони РФ замість колишнього керівника відомства Сергія Шойгу навряд чи матиме безпосередній вплив на перебіг російської війни в Україні.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міноборони Великої Британії у соцмережі X.

Аналітики зазначають, що Бєлоусов – професійний економіст без військового досвіду. Він обіймав посаду віцепрем’єр-міністра РФ із січня 2020 року, а до цього був помічником російського президента Володимира Путіна із економічних питань.

«Цілком ймовірно, що його призначено для забезпечення більшої ефективності витрат на оборону та тісної координації між галузями оборонної промисловості та потребами Збройних сил», – йдеться у зведенні.

Крім цього, для Бєлоусова, ймовірно, це буде надзвичайно складним завданням, зважаючи на високий рівень корупції в російському Міноборони та Збройних силах.

Читайте також: У Росії затримали голову управління кадрів Міноборони - ЗМІ

«Дуже малоймовірно, що зміна міністра оборони матиме серйозний безпосередній вплив на ведення російської війни в Україні. Оскільки Путін також оголосив, що жодних змін у вищому керівництві Генерального штабу Збройних сил Росії не буде, то, ймовірно, нинішній російський підхід до війни збережеться», – вважають у британській розвідці.

Як повідомлялося, 15 травня Путін підписав указ про призначення міністром оборони Андрія Бєлоусова, який замінив багаторічного керівника МО Сергія Шойгу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-