Зеленський: До ідеї Макрона направити в Україну іноземних інструкторів ставлюся позитивно

Зеленський: До ідеї Макрона направити в Україну іноземних інструкторів ставлюся позитивно

Укрінформ
Тренувати українських військових логічніше в Україні. Це швидше, ніж їхати, наприклад, у Францію, чи навіть до Польщі.

Як повідомляє Укрінформ, про це Президент Володимир Зеленський розповів під час зустрічі з представниками ЗМІ, коментуючи ідею президента Франції Еммануеля Макрона відправити в Україну інструкторів, які б навчали українських військових.

«Тренування в Україні логічне - ми про це вже говорили. Це швидше, ніж їхати, наприклад, у Францію, чи навіть до Польщі. А потім – співпраця з розмінування, можна зробити хаб із ремонту французької ж, наприклад, техніки прямо в Україні, щоб не відправляти це у Францію. Я на це дивлюсь дуже позитивно, скажу чесно. Все це могло би бути кроком, який підштовхнув би й інші країни. Тобто це відкриває якусь нову сторінку в цій війні», - розповів глава Української держави.

Читайте також: Уперше за роки війни жодна із бригад не скаржиться на нестачу снарядів - Зеленський

Як повідомляв Укрінформ, президент Франції Еммануель Макрон висловив кілька пропозицій щодо допомоги, які Україна може підтримати. Зокрема, він запропонував тренувати українських військовослужбовців в Україні.

Станом на початок березня 2024 року майже 10 тисяч військових з України були підготовлені Францією від початку повномасштабної війни. З них 8,8 тисячі - у 2023 році.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-