Міністр оборони Британії закликає Німеччину дати Україні ракети дальньої дії з дозволом бити по Криму

Міністр оборони Британії закликає Німеччину дати Україні ракети дальньої дії з дозволом бити по Криму

Укрінформ
Міністр оборони Великої Британії Грант Шеппс закликає Німеччину надати Україні далекобійні ракети і дозволити використовувати їх для ударів по Криму.

Про це він заявив в інтерв'ю на телеканалі Sky News, передає Укрінформ.

Міністр зазначив, що Британія вважає Крим частиною України, яка окупована росіянами, і його країна дозволила Україні використовувати надану нею зброю для ударів по російських цілях в Криму. На його думку, партнери мають зробити те саме.

«Те, що я хотів би бачити, це всі наші партнери, включаючи Німеччину, які дійсно мають можливості надавати зброю великої дальності, але не дозволяють її використовувати в Криму, який є частиною України. Я думаю, що це те, що має статися в першу чергу», - сказав Шеппс.

Міністр оборони Британії закликав й інші європейські країни збільшити допомогу Україні, наголосивши, що Захід - у безглуздій ситуації, коли іде війна за демократію, і водночас допомога Україні затримується.

Коментуючи заяву президента України Володимира Зеленського, що Україна «опинилися в безглуздій ситуації, коли Захід боїться, що Росія програє війну, і не хоче, щоб її програла Україна», Шеппс нагадав, що «відкладаючи те, що ми повинні робити... ми ризикуємо зробити саме те, чим стурбований президент Зеленський».

Читайте також: Глави МЗС Польщі та Німеччини прокоментували ймовірність передачі Україні ракет Taurus

«Ми повинні зрозуміти, що ми перебуваємо в екзистенціальній битві за те, як ми бачимо світовий порядок і за демократію. Ми повинні вистояти в цій битві», - сказав він.

Шеппс також розкритикував «деякі країни», які докладають недостатньо зусиль для спільної оборони Заходу. Зокрема він наголосив, що затримка з наданням додаткової допомоги Україні з боку США «залишила прогалину, внаслідок чого Путін... намагався дістатися до Харкова». Шеппс висловив упевненість, що Україна зможе відбити атаку, але попереду «кілька важких тижнів».

Як повідомляв Укрінформ, міністр закордонних справ Великої Британії Девід Кемерон наголосив, що Україна має право використовувати зброю, яку надає його країна, для ударів по цілях на території Росії.

Фото: Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-