Ворог здійснив з початку доби понад 700 обстрілів - Генштаб

Ворог здійснив з початку доби понад 700 обстрілів - Генштаб

Укрінформ
Від початку цієї доби відбулося 29 бойових зіткнень. Загарбники здійснили 706 обстрілів позицій українських військ та населених пунктів, у тому числі 24 – із застосуванням РСЗВ.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у зведенні Генерального штабу ЗСУ у Фейсбуці.

"Ворог завдав трьох авіаційних ударів із застосуванням семи керованих авіабомб. Ще 51 раз окупанти атакували дронами-камікадзе", - йдеться в повідомленні.

На Харківському напрямку українські воїни сьогодні відбили атаку агресора у напрямку Липців. Українські підрозділи втілюють заходи щодо поліпшення рубежів оборони, на окремих ділянках мають успіх.

"За вчорашню добу ворог втратив на цьому напрямку 191 окупанта, серед яких 63 особи – безповоротні втрати. Крім того, наші воїни знищили два танки, дві артилерійські системи, дев'ять БпЛА та 11 автомобілів та сім одиниць спецтехніки. Надано ураження також по 24 бліндажах супротивника", - зазначають у Генеральному штабі ЗСУ.

На Куп'янському напрямку від початку доби супротивник чотири рази намагався покращити тактичне положення. Напружена ситуація у районі Петропавлівки. У районах населених пунктів Степова Новоселівка та Невське атаки відбиті. Триває бій у районі Греківки. Ситуацію контрольовано.

Читайте також: На Куп’янському напрямку різко зросла активність ворога, тривають шість боєзіткнень

За минулі дні на Куп'янському напрямку, за уточненими даними, загальні втрати ворога становили 114 осіб, з них 42 – безповоротні. Знищено одну зенітну установку, одну МТ-ЛБ та два склади боєприпасів. Пошкоджено ще одну артсистему супротивника.

На Сіверському напрямку українські воїни відбивали п'ять штурмових дій загарбників. Припинено три атаки. Тривають бойові зіткнення у районах Спірного та Виїмки. Ситуація напружена.

На Краматорському напрямку противник вчинив невдалу спробу атакувати у районі Кліщіївки.

На Покровському напрямку Сили оборони вживають заходів щодо недопущення просування супротивника. Тривають бойові дії поблизу населених пунктів Сокіл, Уманське та Невельське. Відбито атаку в районі Новолександрівки.

За минулі дні на цьому напрямку ворог втратив 263 особи вбитими та пораненими. Знищений танк окупантів, шість бойових броньованих машин, два авто та два міномети. Крім того, пошкоджено один танк, БТР та три автомобілі.

На Курахівському напрямку тривають чотири бойові зіткнення в районах Красногорівки, Новомихайлівки, Парасковіївки та Костянтинівки. Ситуація динамічна та залишається під контролем Сил оборони.

На Времівському напрямку сьогодні ведеться оборонний бій неподалік Старомайорського. Ситуацію контрольовано.

На Оріхівському напрямку штурмових дій противника не відбувалося. Водночас агресор здійснює інтенсивний вогневий вплив на позиції наших військ з метою витіснення особового складу з переднього краю оборони.

На Придніпровському напрямку, а саме – на плацдармах на лівому березі річки Дніпро, відбито дві атаки ворога в районі села Кринки. Втрат позицій не допущено.

На решті напрямків обстановка без істотних змін, інформує Генштаб.

Як повідомляв Укрінформ, на фронті впродовж минулого тижня загалом сталося понад 860 бойових зіткнень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-