Українців попереджають про активізацію ІПСО росіян щодо відкриття другого фронту з Білорусі

Українців попереджають про активізацію ІПСО росіян щодо відкриття другого фронту з Білорусі

Укрінформ
У Центрі протидії дезінформації при РНБО прогнозують, що упродовж цього тижня росіяни розкачуватимуть тему повторного наступу з території Білорусі.

Про це ЦПД повідомив у Телеграмі, передає Укрінформ.

"Прогнозується, що ворожа пропаганда активізує ІПСО щодо відкриття другого фронту зі сторони Білорусі. Очікуємо найближчим часом низку провокативних заяв вищого керівництва РФ та Білорусі з погрозами на адресу України. Основна мета цієї ІПСО – нагнітання масової паніки в українському суспільстві", - йдеться у повідомленні.

Крім того, триватиме дискредитація легітимності Президента України та Української формули миру.

"Виникнення в інфополі «легітимного», згідно з твердженнями росіян, В. Януковича не випадкове, й існує висока ймовірність, що роспропаганда протиставлятиме його Президенту В. Зеленському. Прогнозується, що у рамках ІПСО стосовно буцімто нелегітимності Президента України РФ буде також дискредитувати Українську формулу миру", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Росіяни активізували масштабну ІПСО навколо питання виборів в Україні - ЦПД

Прогнозується, що РФ буде нарощувати масштаби ІПСО «насильницька мобілізація». Акцентуватиметься на тому, що через мобілізацію чоловіків із підприємств на Україну очікує економічна криза. Також очікуються інформаційні провокації щодо бунтів працівників підприємств через надання роботодавцям повноважень вручати повістки.

Також ймовірно, що роспропаганда приділятиме значну увагу темі збільшення тарифів та курсу валют щодо гривні в Україні, пророкуючи українцям тотальну бідність. Також ворожі медіа просуватимуть наратив, що нібито Президент Володимир Зеленський хоче продовження війни і стягує гроші з населення.

Як повідомляв Укрінформ, РФ розгорнула масштабну інформаційну кампанію до 10-ї річниці початку боїв за Донецький аеропорт, намагаючись перекласти відповідальність за розв’язання війни на Київ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-