Франція відправить військових інструкторів в Україну - Сирський

Франція відправить військових інструкторів в Україну - Сирський

Укрінформ
Франція відправить своїх інструкторів в Україну для підготовки українських військовослужбовців. Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський уже підписав відповідні дозвільні документи.

Про це він повідомив у Фейсбуці, передає Укрінформ.

"Мною вже підписані документи, які дозволять першим французьким інструкторам невдовзі відвідати наші навчальні центри та ознайомитися з їхньою інфраструктурою та персоналом. Вірю, що рішучість Франції спонукає інших партнерів доєднатися до цього амбітного проєкту», - зазначив Сирський.

Разом із міністром оборони Рустемом Умєровим головнокомандувач ЗСУ провів онлайн-зустріч із міністром Збройних сил Французької Республіки Себастьєном Лекорню.

Читайте також: Генштаб показав, як українських військових тренують іноземні інструктори

Сирський привітав ініціативу Франції направити в Україну інструкторів для підготовки українських військовослужбовців. Він висловив сподівання, що рішучість Франції спонукає інших партнерів також долучитися до цього проєкту.

Головнокомандувач подякував Лекорню за «дружню підтримку французького народу та військову й економічну допомогу Україні задля відбиття російської військової агресії».

Як повідомляв Укрінформ, за даними Associated Press, Франція має намір цьогоріч підготувати 7000 українських військових.

Фото: Сирський/Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-