На фронті від початку доби - 28 боєзіткнень, найскладніше на Покровському напрямку

На фронті від початку доби - 28 боєзіткнень, найскладніше на Покровському напрямку

Дані Генштабу
Укрінформ
У середу, 29 травня, на лінії фронту відбулися 28 боєзіткнень між Силами оборони та російською армією, найскладнішим залишається Покровський напрямок.

Про це повідомив Генеральний штаб Збройних сил України в Фейсбуці, передає Укрінформ.

«Протягом минулої доби відбулося 139 бойових зіткнень... Вже сьогодні відбулося 28 бойових зіткнень. Окупанти здійснили шість авіаударів із застосуванням 10 КАБів, 476 обстрілів позицій наших військ. Також російські терористи задіяли для ударів 46 дронів-камікадзе», - поінформували у Генштабі.

Зазначається, що Сили оборони продовжують зосереджувати основні зусилля в Таврійському, Донецькому та Слобожанському операційних районах на недопущенні просування ворога вглиб країни, зриві виконання ним завдання щодо встановлення повного контролю над Донецькою, Луганською та частиною Харківської областей.

За інформацією Генштабу, на кордоні з Чернігівською та Сумською областями ворог зберігає військову присутність, проводить диверсійно-розвідувальну діяльність, здійснює обстріли населених пунктів з території РФ.

На Харківському напрямку від початку доби відбито дві атаки у районі Липців, одне боєзіткнення триває. Втрати російських окупантів уточнюються. Українські підрозділи проводять заходи з укріплення оборони.

Читайте також: Війська РФ наростили інтенсивність атак майже по всій лінії фронту

За уточненими даними, за минулу добу на цьому напрямку ворог втратив 195 осіб, знищено танк, сім артилерійських систем, одну РСЗВ, 13 автомобілів та п’ять одиниць спецтехніки. Крім того, пошкоджено два танки, три артсистеми, вісім автомобілів та чотири одиниці спецтехніки.

На Куп’янському напрямку від початку доби відбито атаку в районі Степової Новоселівки, триває бойове зіткнення біля Петропавлівки.

Українські воїни на Сіверському напрямку відбили атаку російських загарбників неподалік села Виїмка.

На Краматорському напрямку від початку доби армія РФ уже два рази намагалися витіснити наших воїнів з позицій. Штурмові дії ворог безуспішно проводив у районах Іванівського та Кліщіївки.

Генштаб зазначає, що, як і минулої доби, найбільш напруженою залишається ситуація на Покровському напрямку, зараз там триває вісім боєіткнень. Із найбільшою інтенсивністю ворог діє поблизу Новоселівки Першої. Ще два штурми відбито, зокрема в районі Яснобродівки. Сили оборони проводять заходи стабілізації обстановки на цьому напрямку.

За уточненими даними, минулої доби на Покровському напрямку втрати російської армії становили 394 особи. Також знищено 15 бойових броньованих машин, п’ять автомобілів та три ворожі склади. Крім того, пошкоджено російський танк, шість бойових броньованих машин і девʼять артсистем.

На Курахівському напрямку відбито атаку неподалік Красногорівки, загарбники успіху не мали. Їхні втрати уточнюються.

Від початку доби на Времівському напрямку відбулося одне бойове зіткнення - в районі Малих Щербаків.

Активних наступальних дій на Придніпровському напрямку ворог сьогодні не проводив.

На решті напрямків обстановка суттєвих змін не зазнала, зазначає Генштаб.

Як повідомляв Укрінформ, загальні бойові втрати російських військ в Україні з 24 лютого 2022 року по 29 травня 2024 року становлять близько 505 тисяч 100 осіб, зокрема 1300 осіб за останню добу.

Фото: Генштаб ЗСУ / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-