Допомога США сприяла стабілізації фронту в Україні та зриву планів Путіна взяти Харків - Блінкен

Допомога США сприяла стабілізації фронту в Україні та зриву планів Путіна взяти Харків - Блінкен

Укрінформ
Відновлення масштабної підтримки України з боку США після ухвалення в квітні пакету з понад $60 млрд допомоги вже створило реальний ефект.

Зокрема, це сприяло стабілізації ситуації на фронті та зриву планів Путіна щодо Харкова. Таке переконання висловив у середу під час візиту до Кишинева державний секретар США Ентоні Блінкен, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Ми бачимо, що це має реальний ефект, у тому числі в плані стабілізації фронту, а також щоб не дати Путіну того, чого він прагнув, а саме - спроб узяти Харків та створити принаймні масову втечу населення з міста», - зазначив глава Держдепу.

Він нагадав, що інші країни також надають підтримку Україні. Крім того, впродовж наступних тижнів очікується підписання двосторонніх угод у сфері безпеки між Києвом та столицями інших 32 держав західного світу.

Читайте також: Нова військова допомога США призведе до реальних змін на полі бою в Україні - Держдеп

«Це допоможе гарантувати, що впродовж тривалого періоду Україна зможе розвинути майбутні сили, здатні ефективно стримувати агресію, або впоратися з нею, якщо вона все ж відбудеться», - зауважив держсекретар США.

Як повідомляв Укрінформ, державний секретар США Ентоні Блінкен 29 травня відвідав з візитом Кишинів, де зустрівся з президенткою Молдови Маєю Санду та іншими офіційними особами.

Фото: U.S. Department of State / flickr

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-