Командувач ВМС ЗСУ: Ми повинні тримати ворога у постійному страху втратити свій флот у Чорному морі

Командувач ВМС ЗСУ: Ми повинні тримати ворога у постійному страху втратити свій флот у Чорному морі

Укрінформ
Перший заступник міністра оборони України генерал-лейтенант Іван Гаврилюк і командувач Військово-морських сил Збройних сил України віцеадмірал Олексій Неїжпапа зустрілися зі співголовами Коаліції морських спроможностей.

Вони обговорили напрямки розвитку подальшої співпраці з коммодором Королівських ВМС Великої Британії Стівеном Банфілдом і коммодором Королівських ВМС Норвегії Томасом Андерсеном. Як передає Укрінформ, про це ВМС України повідомляють у Фейсбуці.

Під час зустрічі українська сторона поінформувала партнерів, що завдяки роботі штабу Коаліції разом із командою фахівців командування ВМС ЗС України розвиток морських спроможностей набирає обертів.

На думку Неїжпапи, «ті проєкти, які наразі перебувають на опрацюванні, забезпечать більш надійну оборону українського узбережжя».

«Ми повинні тримати ворога у постійній напрузі й страху втратити свій флот у Чорному морі, створюючи йому неприємні сюрпризи», - наголосив командувач ВМС України.

Сторони також обговорили нагальні питання функціонування Коаліції морських спроможностей та напрямки розвитку подальшої співпраці.

Гаврилюк та Неїжпапа висловили вдячність країнам-партнерам за допомогу у боротьбі з російською агресією.

Читайте також: Неїжпапа відвідав поранених морських піхотинців і вручив нагороди

«Ми вдячні нашим міжнародним партнерам за їхню постійну підтримку та допомогу у зміцненні наших морських спроможностей. Спільними зусиллями ми зможемо забезпечити надійну оборону українського узбережжя», - заявив Гаврилюк.

Як повідомляв Укрінформ, 11 грудня 2023 року Велика Британія та Норвегія оголосили про запуск так званої Коаліції морських сил і засобів на підтримку України.

Фото: Олексій Неїжпапа / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-