Кількість пострілів артилерії ЗСУ зросла мінімум удвічі - військовий експерт

Кількість пострілів артилерії ЗСУ зросла мінімум удвічі - військовий експерт

Укрінформ
Завдяки активізованій допомозі Заходу кількість пострілів української артилерії зросла мінімум удвічі.

Завдяки, зокрема, артилеристам російські загарбники зазнають неймовірних втрат. Про це в ефірі Українського радіо сказав полковник запасу ЗСУ Владислав Селезньов.

«Зараз у нас темп артилерійського вогню відносно пострілів російських артилеристів зріс щонайменше вдвічі. Якщо місяць тому на один український снаряд припадало 10 російських, зараз співвідношення 2 до 10. Саме артилерія та наші ракетники створюють найбільшу кількість знищеної ворожої техніки та особового складу противника. Фактично ця позначка доходить до 90%. А це говорить про те, що ворог зазнає неймовірних втрат», - сказав він.

Селезньов нагадав, що щоранку оприлюднюється зведення від Генштабу ЗСУ щодо кількості враженої ворожої техніки і знищеного особового складу противника. За його словами, «це та інформація, яка відповідає реаліям на полі бою, і цифри насправді вражають».

Фото: Vladislav Seleznev / Фейсбук

«Сумарно 505 тисяч російських вояків назавжди залишились в українській землі або повернулися до своїх рідних та близьких у чорних пакетах. І це дуже масштабні втрати, які змушують російське вище військово-політичне керівництво шукати інші шляхи поповнення своїх сил та засобів. Російські емісари нишпорять країнами Центральної Африки, Близького Сходу, їдуть в Індію та Непал, щоб знайти додаткові партії «чмобиків», які будуть виконувати завдання в рамках так званої «спеціальної військової операції», - додав він.

Полковник запасу ЗСУ зазначив, що Росія втрачає ресурси, а нинішня війна – «це насамперед війна ресурсів».

«І тут ми не маємо права пасти задніх. Бо саме від наявності ресурсів у тому місці, де це потрібно в потрібний час, залежить загальна ситуація на полі бою», - сказав Селезньов.

Читайте також: Російські війська активізувалися на Курахівському напрямку

Щодо нинішньої ситуації на фронті він зазначає: у окупантів основними є зараз три напрямки наступу: Краматорський, Покровський і Курахівський. А стосовно потенційного наступу росіян на Сумщину Селезньов вважає, що ситуація там досить напружена, але ресурсів просунутися на територію України завглибшки 8-10 кілометрів у ворога немає.

Як повідомляв Укрінформ, за інформацією Генштабу, загальні бойові втрати російських військ в Україні з 24 лютого 2022 року по 29 травня 2024 року становлять близько 505 тисяч 100 осіб, зокрема 1300 осіб - за останню добу.

Головне фото: Генштаб ЗСУ / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-