Сирський відвідав бойові підрозділи на Харківському напрямку

Сирський відвідав бойові підрозділи на Харківському напрямку

Фото
Укрінформ
Головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський відвідав бригади та батальйони, які ведуть оборону на Харківському напрямку.

Про це він повідомив у Фейсбуці, передає Укрінформ.

“Для підвищення оперативності в управлінні та вирішенні проблемних питань з нарощування наших сил та засобів на активних ділянках фронту працював у бригадах та батальйонах, які ведуть оборону на Харківському напрямку”, - зазначив Сирський.

Він поінформував, що “ворог продовжує нарощувати угруповання своїх військ на напрямку головного удару Стрілеча - Липці та в районі Вовчанська, шляхом перекидання додаткових полків і бригад з інших напрямків та з полігонів”.

“Втім, цих сил зараз недостатньо для повномасштабного наступу і прориву нашої оборони. До того ж дії ворога ускладнені посиленням нашої оборони завдяки своєчасному прийняттю рішень щодо перекидання резервів на загрозливі напрямки”, - підкреслив головнокомандувач.

Він додав, що створення резерву боєприпасів також забезпечило ефективне ураження ворога та зниження його наступальних можливостей. Тому росіяни перейшли до тактики ураження українських позицій вогнем артилерії та ударами КАБів.

“В цих умовах першочергове значення набуває фізичне знищення літаків-носіїв КАБів, БПЛА розвідників та корегувальників вогню, захист РЕБом своїх військ, маскування та використання макетів”, - зауважив Сирський.

За його словами, “звичайно, все це не нові, але дуже актуальні питання, від вирішення яких напряму залежить життя наших бійців та стійкість оборони”.

“Тому, передусім вживаємо невідкладних заходів щодо удосконалення системи управління протиповітряної оборони, її автоматизації та поєднання з вогневими засобами сухопутних військ в комплексі з системою РЕБ”, - зазначив Сирський.

Також головнокомандувач ЗСУ заслухав кожного командира по готовності до активних дій, прийняв рішення щодо проблемних питань, перевірив практичну роботу командира батальйону зі знищення вогневої позиції ворога.

“Проблем стало помітно менше у звʼязку з підвищенням ефективності роботи всієї управлінської вертикалі. Відмічаю професійні дії нашої піхоти та десантників у боях за Вовчанськ, стійкість морських піхотинців у боях з переважаючими силами ворога”, - наголосив Сирський.

Читайте також: Умєров і Сирський обговорили з Остіном ситуацію на фронті, мобілізацію й допомогу ЗСУ

Як повідомляв Укрінформ, міністр оборони Рустем Умєров і головнокомандувач ЗСУ Сирський під час телефонної розмови з міністром оборони США Ллойдом Остіном детально розповіли йому про ситуацію на фронті, а також про інші питання, пов’язані із оборонними зусиллями українських захисників.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-