На фронті загинула бойова медикиня «Госпітальєрів» Ірина Цибух

На фронті загинула бойова медикиня «Госпітальєрів» Ірина Цибух

Укрінформ
Під час ротації на Харківському напрямку 29 травня загинула 25-річна менеджерка проєктів регіонального мовлення Суспільного та бойова медикиня добровольчого батальйону «Госпітальєри» Ірина Цибух.

Про це повідомив Медичний Добровольчий Батальйон "Госпітальєри" у Фейсбуці, передає Укрінформ

"Здається, що це сон. Що зараз ти вийдеш на звʼязок і ми почуємо твій голос.... Вчора під час ротації на Харківському напрямку не стало нашої Чеки - Госпітальєрки Ірини Цибух. За кілька днів до свого Дня Народження: 01.06.1998 - 29.05.2024.

У нас немає слів. Ніхто досі не вірить в те, що сталося. Це невимовний біль та неймовірна втрата не тільки для батальйону - для всієї України", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Ірина Цибух, «Чека», бойова медикиня «Госпітальєрів»

Як повідомляє Детектор медіа, від 2015 року Ірина їздила на схід як військова парамедикиня, була бойовою медикинею у складі добровольчого батальйону «Госпітальєри», який займається медичною евакуацією військових у гарячих точках на лінії фронту. В минулому році Ірина стала Лауреаткою премії «УП 100. Сила жінок».

16 листопада 2023 року, до Дня телебачення, радіо та зв’язку, Ірина Цибух отримала нагороду від Президента України — орден «За заслуги».

Президент України Володимир Зеленський у висловив співчуття з приводу загибелі медикині.

«Вчора на Харківському напрямку на війні загинула Ірина Цибух – бойовий медик «Госпітальєрів», одна з тих, хто не лише захищав державу, а й робив усе, щоб інші долучалися, тренувалися, вчилися бути ефективними. І в питаннях фронтової медицини, і в питаннях поваги до українських воїнів – у питаннях меморіалізації подвигу українців. Мої співчуття всім побратимам та друзям, усім близьким Ірини, кожному, хто її знав, і кожному, кого вона надихала боротися заради України і здобувати результат заради України. Дуже важливо, щоб її справи та зусилля всіх наших полеглих героїв були продовжені», – сказав він.

«Вічна і світла пам’ять усім, хто віддав своє життя заради України! Дякую кожному і кожній у світі, хто небайдужий і робить усе можливе, щоб російське зло скоріше пішло з української землі», – зазначив Президент.

Як повідомляв Укрінформ, під час виконання бойового завдання на Донеччині загинув військовий, режисер Костянтин Петрик.

Фото: Медичний Добровольчий Батальйон Госпітальєри/Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-