Кількість боєзіткнень зросла до 69, ворог посилює штурми на трьох напрямках

Кількість боєзіткнень зросла до 69, ворог посилює штурми на трьох напрямках

Дані Генштабу
Укрінформ
На фронті від початку доби відбулося вже 69 бойових зіткнень. Ворог нарощує інтенсивність штурмових дій на Покровському, Курахівському та Сіверському напрямках.

Як передає Укрінформ, про це Генеральний штаб Збройних сил України повідомив у Фейсбуці, оприлюднивши оперативну інформацію станом на 16:30 четверга, 30 травня.

"Кількість бойових зіткнень протягом доби на цей час зросла до 69. Крім Покровського напрямку, ворог нарощує інтенсивність штурмових дій на Курахівському та Сіверському напрямках", - йдеться в повідомленні.

За даними Генштабу, від початку доби російські окупанти вже п’ять разів здійснювали мінометні обстріли з території Брянської області РФ по селах Чернігівщини та Сумщини. Так, по українських Клюсах били через кордон від російського Нового Свєта, по Дем’янівці – з району села Хінєль (РФ), по Миколаївці (Україна) – з напрямку російської Ломаковки. Село Степок Сумської області зазнало артилерійського обстрілу з «виходами» біля Репяховки (Бєлгородська область РФ).

На Харківському напрямку ворог на даний час скинув уже 10 керованих авіабомб. Зокрема, два КАБи, випущені з району міста Короче Бєлгородської області РФ, вдарили по українському населеному пункту Юрченкове.

На Куп’янському напрямку відбито атаку загарбників біля Синьківки. Триває бойове зіткнення в районі населеного пункту М’ясожарівка. Загальне число штурмових дій, які росіяни здійснювали на цьому напрямку з початку доби, - п’ять. По українських позиціях біля Сергіївки агресор завдав авіаудару з використанням шести некерованих ракет.

На Сіверському напрямку кількість бойових зіткнень за сьогодні зросла до десяти. Тривають запеклі бої в районах Роздолівки і Білогорівки.

На Краматорському напрямку триває бойове зіткнення поблизу Андріївки. Противник на цьому напрямку загалом вісім разів намагався прорвати українську оборону. Ситуація контрольована.

На Торецькому напрямку російські терористи завдали ударів чотирма КАБами по Торецьку, а по населеному пункту Дружба – 10 некерованими авіаракетами.

Читайте також: Армія РФ підтягує резерви на Липецькому та Вовчанському напрямках - Синєгубов

На Покровському напрямку кількість боїв і надалі залишається найвищою. Там ворог здійснив уже 18 наступальних спроб. П’ять бойових зіткнень тривають у районі Новоолександрівки. Також українські воїни продовжують давати відсіч агресору біля Євгенівки та Уманського.

На Курахівському напрямку, де загальна кількість російських штурмів сягнула 15, найгарячіші бої тривають у районі міста Красногорівка. Три КАБи загарбники скинули по Карлівці, два – по Водяному, ще однією такою бомбою вдарили по Іллінці.

На Времівському напрямку ворог атакує Урожайне за підтримки авіації – по селу застосували два КАБи.

На решті напрямків обстановка суттєвих змін не зазнала.

Як повідомляв Укрінформ, минулої доби, 29 травня, загальні втрати російських загарбників склали близько 1160 осіб. Також ворог втратив 10 танків, 22 бойові броньовані машини, 35 артилерійських систем, одну РСЗВ, 22 БпЛА оперативно-тактичного рівня, 53 автомобілі та 11 одиниць спеціальної техніки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-