Cікорський пояснив, чому російські дипломати не повинні вільно подорожувати Європою

Cікорський пояснив, чому російські дипломати не повинні вільно подорожувати Європою

Укрінформ
Російські дипломати не повинні мати свободу подорожування Європою, оскільки вони працюють над знищенням цієї свободи.

Про це заявив у Празі глава МЗС Польщі Радослав Сікорський, який взяв участь у дискусії на тему “75 років НATO: як зберегти курс?”, передає Укрінформ із посиланням на PAP.

Глава польської дипломатії підкреслив, що Польща ухвалила правильне рішення, обмежуючи пересування російських дипломатів. Він пояснив, що вони не повинні користуватися існуючою в Європі свободою подорожування, оскільки саме цю свободу хочуть знищити.

Керівник польської дипломатії висловив думку, що війна в Україні завершиться тоді, коли російське керівництво усвідомить: напад на Україну був помилкою, а остаточна мета не варта витрачених коштів і людських життів.

“Ми ще не дійшли до цього моменту”, - констатував Сікорський.

Він зауважив, що РФ віддає на війну і озброєння 40% свого бюджету. За його словами, наразі Захід не витримує темп, який визначила Росія.

“Наше завдання - показати Путіну, що ми не такі безнадійні, як він думає. Ми повинні переконати його в цій помилці”, - констатував Сікорський.

Читайте також: В Австрії працює сотня російських шпигунів під дипломатичним прикриттям - ЗМІ

Він зауважив, що війна – це частина викликів для Заходу з боку РФ. Серед інших викликів він назвав ядерні погрози Москви на адресу Заходу, засилля російської дезінформації і штучно створений міграційний тиск на кордоні з Білоруссю.

Як повідомляв Укрінформ, Польща вводить обмеження на пересування російських дипломатів по території країни. Обмеження стосуватимуться як посольства РФ, такі і консульств. Зокрема, дипломати з посольства РФ зможуть пересуватися виключно в межах Мазовецького воєводства (адміністративний центр - Варшава), а консули - у межах воєводств, де вони працюють. Обмеження стосуватимуться усіх дипломатів і консулів, крім посла РФ у Польщі.

У МЗС Росії зазначили, що застосують щодо польських дипломатів і консулів у Москві, Калінінграді, Санкт-Петербурзі та Іркутську кроки у відповідь.

Фото: РАР 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-