На кордоні із Сумщиною недостатньо російських військ для масштабного вторгнення, але ЗСУ готуються

На кордоні із Сумщиною недостатньо російських військ для масштабного вторгнення, але ЗСУ готуються

Укрінформ
На Сумщині мають розвіддані про чисельність ворога на кордонах - її недостатньо для масштабного вторгнення, але ЗСУ до цього готуються.

Про це у Телеграмі Сумської ОВА повідомив начальник обласної військової адміністрації Володимир Артюх, передає Укрінформ.

"На засіданні Ради оборони області військове керівництво та сили оборони і безпеки підтвердили, що ситуація контрольована. Обласна адміністрація володіє розвідувальною інформацією про розташування сил ворога. За даними Генштабу, угруповання поблизу кордону, яке б могло здійснити наступ, наразі не існує", - повідомив Артюх.

Утім, він зазначив, що в області є чітке розуміння того, що ситуація може швидко змінитись. Збройні сили готові до будь-яких викликів з боку ворога.

Артюх зазначив, що наразі продовжуються роботи по облаштуванню фортифікаційних споруд, укріпленню ліній оборони.

Читайте також: На Сумщині росіяни активізували свої ДРГ

Основні ж рубежі – перший і другий – побудовані раніше, зараз проводиться їхнє облаштування і дообладнання, де це необхідно.

Раніше Укрінформ повідомляв, що речник Державної прикордонної служби Андрій Демченко заявив про те, що росіяни тримають певні сили навпроти Харківської та Сумської областей, і хоча вони не мають достатньо сил, щоб досягти стратегічної цілі, можуть намагатися розширити зони ведення бойових дій і розтягувати Сили оборони нашої країни.

Фото: КОС ЗСУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-