Сікорський: Польща ніколи не обмежувала Україну у застосуванні польcького озброєння

Сікорський: Польща ніколи не обмежувала Україну у застосуванні польcького озброєння

Укрінформ
Польща не забороняла Україні застосовувати зброю по території Росії. Варшава вже передала Києву 44 пакети військової допомоги на загальну суму близько 4 млрд євро.

Про це перед зустріччю міністрів закордонних справ країн НАТО у Празі заявив глава МЗС Польщі Радослав Сікорський, передає кореспондент Укрінформу.

«За моєю інформацією, Польща ніколи не нав’язувала Україні таких обмежень (щодо застосування зброї по території РФ - ред.). Ми бажаємо їм перемоги і повного визволення окупованих територій. Україна має право на самозахист з врахуванням норм гуманітарного права», - наголосив Сікорський.

За його словами, Польща вже надала Україні 44 пакети військової допомоги і зараз готується 45-й пакет. Він зауважив, що кілька останніх пакетів були на суму 100 млн євро кожний.

Читайте також: Україна має право на використання зброї проти військових цілей у Росії - Столтенберг

«Донині Польща передала Україні військової допомоги на суму близько 4 млрд євро»,- повідомив Сікорський.

Він висловив сподівання, що й інші країни братимуть приклад з Польщі, передаючи Україні допомогу відповідну до свого ВВП, аби Київ мав більше наступальних можливостей.

Як повідомляло агентство, глава МЗС Польщі Сікорський прееконаний: російські дипломати не повинні мати свободу подорожування Європою, оскільки вони працюють над знищенням цієї свободи.

Фото: РАР

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-